Новото австрийско временно правителство, което ще работи до предсрочните избори

...
Новото австрийско временно правителство, което ще работи до предсрочните избори
Коментари Харесай

Временното правителство в Австрия положи клетва

Новото австрийско краткотрайно държавно управление , което ще работи до предварителните избори през септември , през днешния ден постави клетва и беше натоварено със задачата да усъвършенства имиджа на страната след политическия скандал " Ибисагейт ", съобщи Ройтерс.

Австрийският президент Александър ван дер Белен разгласи предходната седмица, че се е спрял на ръководителя на Конституционни съд Бригите Бирлайн за краткотраен канцлер , откакто Народното събрание в профил държавното управление на канцлера Себастиан Курц поради абсурда с видеоматериал, взривил съюза на Курц с крайната десница.

Ван дер Белен сподели, че краткотрайното държавно управление ще има грижата извършва административните си отговорности, само че няма да взема дълготрайни решения. Бирлайн уточни, че нейната цел е да възвърне спокойствието в австрийската политика след седмици на огромни безредици.
 БГНЕС
" Половин Европа, половината свят ни гледа след събитията от последните седмици ", сподели Ван дер Белен на церемонията по полагането на клетва. Той имаше поради дискредитирането на водача на крайната десница Хайнц-Кристиан Щрахе , принудило го да подаде оставка като вицеканцлер и провокирало политическа рецесия. " Нека покажем най-хубавата си страна ", сподели президентът пред новите министри, половината от които са дами.-->

 БГНЕС
След като скапе обединението си с крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) поради видео, в което Щрахе разисква уреждането на държавни контракти с жена , показала се за племенница на съветски олигарх, в началото Курц завоюва борбата за властта, като в профил вътрешния министър от АПС. Това обаче накара останалите министри от АПС да изоставен кабинета.
 БГНЕС
Крайната десница бързо си отмъсти, като поддържа вота на съмнение против държавното управление на Курц, импортиран от опозиционните социалдемократи, и смъкна държавното управление.

Курц ще се бори за реванш на изборите наесен, а Щрахе, който се отдръпна, твърди, че не е направил нищо нелегално. Министрите, положили клетва през днешния ден, са държавни чиновници от кариерата, само че измежду тях има и такива, които са свързани с трите съществени австрийски партии. Десетилетия наред висшите постове се разпределяха сред двете основни центристки партии, което на процедура беше двуполюсно систематизиране. Това към този момент не е по този начин, само че високите постове в държавната администрация остават политизирани.
 БГНЕС
Бирлайн беше назначена първо за зам.-председател, а след това за ръководител на Конституционния съд по силата на същото систематизиране - коалиция сред консервативната Народна партия на Курц и крайнодясната АПС.

Новият външен министър Александър Шаленберг е посланик от кариерата, който е толкоз непосредствен на Курц, че беше в преговорния екип, подготвил през 2017 година съдружното съглашение с АПС.
 БГНЕС
Новият вицеканцлер и министър на правораздаването Клеменс Яблонер беше почитан арбитър, работил в канцлерството по време на ръководени от Австрийската социалдемократическа партия държавни управления.  Министърът на финансите Едуард Мюлер беше почитан държавен чиновник в министерството на финансите, в което се върна от честния бранш.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР