Новото австрийско правителство начело с 31-годишния Себастиан Курц положи клетва

...
Новото австрийско правителство начело с 31-годишния Себастиан Курц положи клетва
Коментари Харесай

Новото австрийско правителство се закле под възгласи Нацистите вън!

Новото австрийско държавно управление отпред с 31-годишния Себастиан Курц постави клетва на фона на всеобщи митинги против присъединяване на крайнодесни политици в него.

Пред президента Александър ван дер Белен в понеделник се заклеха новият канцлер от консервативната Австрийска национална партия - най-младият държавен началник в света, и вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, лидер на крайнодясната Австрийска партия на свободата.

Така Австрия стана единствената западноевропейска страна с наличие на крайната десница в държавното управление.

Държавният глава Александър ван дер Белен сподели, че има някои, които са скептични и даже враждебно настроени към новото ръководещо болшинство.

" Но при демокрацията е по този начин ", разяснява той, откакто одобри клетвите на 13-те нови министри, шестима от които са от Партията на свободата.

Ван дер Белен прикани новото държавно управление на Себастиан Курц да държи сметка за австрийската история - както за позитивните, по този начин и за мрачните й страници, да зачита правата на малцинствата и на хората с друго мнение.

По същото време близо до президентския замък, където се състоя церемонията, няколко хиляди души стачкуваха против присъединяване на крайната десница в държавното управление с плакати, на които пишеше " Нацистите вън! " или " Смърт на фашизма! ".

Протестиращите, множеството от които младежи, бяха заобиколени от внушителни сили за сигурност, които ограничиха демонстрацията в границите на Хелденплац (Площада на героите). На това емблематично място за австрийската история Хитлер произнася през 1938 година тирада, с която афишира аншлуса (присъединяването на Австрия към Германия).

В държавното управление АПС си обезпечи министерствата на защитата и външните работи, до момента в който АНП получи финансовото, икономическото, правосъдното с изключение на другите портфейли и ще продължи да се занимава с въпросите на Европейски Съюз.

В съдружния контракт двете партии поеха ангажимент да лимитират незаконната имиграция и да ускорят депортацията на лица, на които им е отказано леговище, само че също по този начин акцентират уговорката на страната към Европейския съюз.

Партията на свободата ще управлява основни постове в новото държавно управление, в това число вътрешното, външното и военното министерство.

В неделя лидерът на Австрийска партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе
разяснява във Facebook, че новото държавно управление ще понижи изгодите за търсещите леговище.

" Повече няма да се случва мигранти, които в никакъв случай не са работили тук и един ден или не са платили нищо в обществената система, да получат придобивки за хиляди евро! ", написа той във Facebook.

Както Курц, по този начин и Щрахе завоюваха гласоподавателите преди два месеца, като поддържаха угриженост за имиграцията след рекорден приток през 2015 година, отразявайки главната тематика на изборите на доста места в Европа през тази година.

Но АПС е необичайност в Западна Европа, която трансформира триумфа пред изборните урни в действителна власт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР