Новото Audi Q8 вече е и в България. Топ моделът

...
Новото Audi Q8 вече е и в България. Топ моделът
Коментари Харесай

Новото Audi Q8 - мощ, стил и най-съвременни технологии

Новото Audi Q8 към този момент е и в България. Топ моделът от Q серията на първокласния немски производител бе показан нощес в София пред над 500 посетители.

Автомобилът съчетава най-хубавото от двата свята - елегантността на първокласното купе с четири порти и комфортната функционалност на огромния SUV, хвалят се от компанията. И дават обещание, че той ще може решително да се движи и отвън асфалта с помощта на системата за непрекъснато двойно предаване quattro и клиренса от 254 мм.

Произвежданият в завода в Братислава Audi Q8 към този момент може да бъде поръчван в България, като в дилърската мрежа има обезпечени и тестови коли. Цените на модела в България започват от 152 461 лева с Данък добавена стойност - за колкото се продава и Porsche Cayenne.

Новото Q8 може да се похвали с дължина 4 986 милиметра, ширина 1 995 милиметра и височина 1 705 милиметра. С линията на покрива в стила на спортните купета, новото попълнение в гамата на Audi наподобява доста по-нисък от своя другар Q7. Каросерията на новия модел е с 66 милиметра по-къса, само че за сметка на това е с 27 милиметра по-широка от тази на Q7.

С междуосното си разстояние от съвсем три метра, Audi Q8 предлага обилие от пространство за петима в купето. Багажникът на новия SUV модел разполага серийно с най-малък размер от 605 литра, което може да се усили с лекост до 1 755 литра със прегъване на задните облегалки.

Дизайнът на новия Audi Q8 следва новата линия на производителя, която видяхме за първи път в A8.

 Снимка 379156
Източник:

Силовият тракт на новия модел комбинира висока мощност и висока успеваемост, с помощта на новата mild хибридна технология (MHEV). В режим на понижаване на скоростта или цялостно прекъсване, ремъчният стартер-алтернатор BAS минава автоматизирано в режим на рекуперация, в който може да възвърне и запази в акумулаторната батерия до 12 кВт електрическа енергия. Работният режим на системата старт-стоп стартира още при 22 км/ч, а в условия на действително пътно придвижване, технологията MHEV е в положение да понижи разхода на гориво с до 0,7 литра на 100 километра.

На европейските пазари новият Audi Q8 ще дебютира с елемента 3.0 TDI във версията Q8 50 TDI (среден разход на гориво в л/100 км - 6.8 - 6.6, междинни излъчвания на CO2 в г/км - 179-172). Той развива оптималната мощ 210 кВт (286 к.с.) и оптимален въртящ миг в размер на 600 Нм. Благодарение на тези индикатори, ускорението от 0 до 100 км/ч на огромния SUV модел лишава единствено 6,3 секунди, а оптималната скорост доближава 245 км/ч.

С Audi Q8 желаеме да демонстрираме софтуерно предимство, което да върви в крайник с цифровия свят, който ни заобикаля. Инвестирахме в най-новите интелигенти технологии, които ще обезпечат комфорт, сигурност на пътя и още по-добро прекарване ", разяснява Маркус Татцер, шеф на Порше БГ.

" Преди 25 години Audi показа първото потомство на Audi A8, с което сложи висока летва в премиум класа на лимузините. Днес, 25 години по-късно, представяме едно ново измерение за SUV сегмента ", показа бранд мениджърът на Ауди Лъчезар Георгиев. " За нас 2018 е годината на рестарт за марката и една от годините с многочислени министър председатели ", добави той.

 Снимка 379157
Източник:

В купето на Audi Q8 няма съвсем никакви бутони, превключватели и регулатори на арматурното табло и вниманието е напълно фокусирано върху двата сензорни екрана с висока разграничителна дарба.

Горният от двата екрана с диагонал 10,1 инча (с MMI Navigation plus) се употребява за ръководство на инфоразвлекателните приложения и навигационната система, а долният, 8,6-инчов екран разрешава на лидера да ръководи отоплението, вентилацията, климатизацията и удобните функционалности и дава опция за свободно въвеждане на текст.

В допълнение към всичко това, ръководството на част от функционалностите с гласови команди с разговорни изречения трансформира Audi Q8 в същински образован събеседник, споделят от компанията. Системата обработва всички въпроси и команди от страна на лидера и неговите спътници по два метода - на основата на съхраняваната на борда информация и благодарение на доста по-подробните масиви от данни и изчислителни благоприятни условия в облака. Благодарение на това лидерът може да изрича своите въпроси и команди изцяло свободно, а системата е в положение да вземем за пример, да разбере смисъла на изречението " Гладен съм " и надлежно да даде своите оферти за намиращи се наоколо заведения за хранене.

 Снимка 379155
Източник:

Системата MMI navigation plus включва в състава си и цифровия блок на контролните принадлежности зад кормилото Audi virtual cockpit, чиито екран с висока разграничителна дарба и диагонал12.3 инча предлага два режима на работа - типичен и навигационен, които могат да се сменят с бутон на многофункционалния волан. На по-късен стадий ще се предлага и Audi virtual cockpit plus, който ще се отличава и с трети тип потребителски интерфейс с очебийно спортна графика. Нead-up екранът, който също се предлага опционално, проектира най-важната информация (включително и подробни данни за целесъобразната лента за придвижване в навигационните инструкции) върху предното стъкло непосредствено пред погледа на лидера.

Онлайн услугите на Audi connect прибавят планирани характерности към процеса на навигация. Това дава опция двете Car-to-X услуги, предоставящи информация за пътните знаци и подаващи предизвестия за рискове по маршрута да се възползват от " съвкупна просветеност " на колите Audi по пътищата. До края на годината ще бъде добавена и услугата за улично паркиране, което улеснява намирането на място за паркиране посредством въз основата данни от известия на останалите коли в " мрежата " за наличните сега свободни пространства.

Допълнително предлаганият ключ Audi connect обезпечава дигитален достъп до Q8. Той дава опция на притежателя и на четирима други водачи да заключват и отключват автомобила, както и да започват мотора просто със своя Android смарт телефон.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР