Новото Audi A1 Sportback е вече и с новата платформа MQB

...
Новото Audi A1 Sportback е вече и с новата
платформа MQB
Коментари Харесай

Новото Audi A1 Sportback е по-спортно и комфортно

Новото Audi A1 Sportback е към този момент и с новата платформа MQB на концерна VW. Колата е станала малко по-голяма на габарити и малко по-мощна. Дължината на новия хечбек е 4,03 м (с 57 мм повече от тази на предшественика в рестилирания му вариант), ширината е 1,74 м, височината 1,41 м (–12 мм). Купето ще бъде единствено петврато и трябва да се появи на пазара през втората половина на тази година.

По замисъла на компанията във външноста на новото A1 би трябвало да прозътат черти от спортните модели на предишното като Audi Ur-quattro и Sport quattro. За тях загатват релефа на веждите на калниците, покрива и задните му стойки, трите ветилационни отвора между ръба на предния похлупак и радиаторната решетка. За толкоз къса на габарит машина е реализиран и нелош коефициенто на въздушно противодействие - 0,31.

В купето са изпозвани високоякостни стомани на 27% благодарение на които се оформя по-здрава и корава пътническа капсула, отколкото при настоящето А1. Сериозен напредък се отбелязва и при системите за безопасност – налице е следене за пътната маркировка с дейна промяна на траекторията, радарен крузконтрол с функция Stop&Go, автоматизирано прекъсване с откриване на траекторията на колата на пешеходци и велосипедисти. Налице е камера за гледане обратно и подобрен паркинг-асистент, умеещ да поркира напречно и надлъжно колата.

Досегашната гама на модела предлагаше двигатели в мощностния вид 86 – 185 к.с., а новата от 95 до 200 к.с. от бензиновите турбомотори с ходови размери 1,0 (три цилиндра), 1,5 и 2,0 л (всичките с директно впръскване и филтри зда твърди частици в изпускателната система). Те се комбинират с шестстепенна механична кутия или седемстепенна роботизирана. За топ-варианта 200 к.с. 40 TFSI ще се предлага шестстепенна роботизирана кутия.

Нивата на осъществяване ще са S line, basic, advanced и Edition (с 18-цолови джанти в бронзово или черно според от цвета на купето, тонирана оптика и други “подробности ”. Гамата джанти варира по размери от 15 до 18 инча.

Окачването е сходно по структурата си на остарялото - McPherson начело и торсионна греда откъм гърба, само че в усъвършенстван и олекотен вариант. Ще може да се избира между стандартно и спортно окачване, като за второ като спомагателна алтернатива се предлагат още настройваеми амортисьори. Задните амортисьори са монтирани отделно от пружините, което е позволило да са усили вътрешната широчина на багажника до метър.

От мотора или вариантите зависи и диаметърът на спирачните дискове – при мощност от 115 к.с. и нагоре са 276/230 мм, съответно отпред/отзад, а с пакета dynamic 312/272 мм. Наице е електромеханичен усилвател на кормилното усттройство с променливо изпитание в заисимост от скороста на придвижване, допускащ на водача по-добре да чуства машината. От компанията дават обещание неутрално завиване по време на динамично ръководство.

Таблото е цифрово, 10,25 инча общоприетоо за всички разновидности. Централният сензорен дисплей на инфотеймънт MMI touch е завъртян леко към лидера с 13 градуса. Диагоналът му е 8,8 или 10,1 инча според от комплектацията. Пространствоо за пътниците откъм гърба би трябвало да е станало по-просторно поради увеличеното с 90 мм междуосие. Багажникът е с повишен с 65 л товарен размер до 335 л/1090 л със сгънати задни седалки/.

В топ-комплектациите са предвидени навигация с триизмерна карта, услугите Google Earth и Гугъл Street View, достъп до интернет. Налице са интерфейсите Apple CarPlay и Android Auto, а смарт телефонът ви ще се зарежда безжично, както и сигналът му ще се усилва с помоща на външната антена на колата.

Като алтернатива ще се предлага системата hybrid radio, която според от равнището на сигнала автоматизирано и незабележимо ще прехвърля транслацията от наземните станции FM/DAB на техните онлайн версии и обратно. Опция е още аудиосистему Bang & Olufsen Premium Sound с мощ 560 Вт с 11 говорителя. Също против доплащане ще са достъпни изцяло светодиодна оптика отпред и система за подсветка на интериора с избор от 30 цвята.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР