Новосформираното от Найден Зеленогорски гражданско сдружение ДЕН (Достойнството на един

...
Новосформираното от Найден Зеленогорски гражданско сдружение ДЕН (Достойнството на един
Коментари Харесай

ДЕН с позиция за отлагането на влизането ни в чакалнята на Еврозоната

Новосформираното от Найден Зеленогорски гражданско съдружие ДЕН (Достойнството на един народ) излезе с публична позиция във връзка отлагането на влизането ни в така наречен чакалня на Еврозоната. Ето какво пишат от ДЕН:

Отдавна плануваното и контрактувано с Европейските институции влизане на България през месец април 2020 година в ERM 2, така наречен „ Чакалня на Еврозоната”, в началото хипотетично и с недомлъвки, а на 20.02 към този момент и публично, беше едностранно отсрочено и оповестено от Бойко Борисов, към този момент за 3 месеца, без това отсрочване да бъде авансово контрактувано с Европейските институции и без да има съответни и основни аргументи за него.

Този непредвиден ход на държавното управление, беше предшестван от написани „ на коляно” и импортирани съвсем скрито промени в закона за Българска народна банка, регулиращи „ Валутния борд”. Това стана без никаква разяснителна акция за тяхната нужда, предварителна договореност и влияние, което позволи суматоха измежду популацията и компаниите и голословна покупка от тях на към 1 милиарда Евро на нараснали обменни курсове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР