Новосъздаденото Сдружение на потърпевшите от частните съдебни изпълнители и съдебната

...
Новосъздаденото Сдружение на потърпевшите от частните съдебни изпълнители и съдебната
Коментари Харесай

Сдружение ще защитава правата на потърпевшите от частни съдебни изпълнители

Новосъздаденото " Сдружение на пострадалите от частните правосъдни реализатори и правосъдната система - Солидарност " ще коментира и пази правата на жителите, сложени в състояние на длъжници, оповестяват от неправителствената организация.

" Солидарност " е основано в края на септември, ръководител е Айфер Мехмед, а зам.-председател - Елвира Великова. В управителния съвет вземат участие още Ивайло Илиев, Димитър Панайотов и Ивайло Папазов. Сдружението оповестява, че задачата му е " да следи и реализира гражданско наблюдаване и коректив за точното използване на закона във връзка с заповедното произвеждане, като излага разкрити от екипа му отклонения в правораздаването на публично притежание и полемика.

Основна цел и концепция е да оказва помощ, подпомагане и поддръжка на жителите, като " популяризира налична, всеобхватна и цялостна информация за техните права ". Освен това ще оказва помощ на потърпевшите интензивно да търсят правата си при неравнопоставеност в връзките си с кредитори – банки, монополи и други търговски структури, както и ЧСИ.

Предвидени са публични акции за осведоменост, с даване на материали с съответни стъпки какво и по какъв начин би трябвало да следи и ревизира всеки дебитор във връзка с законосъобразността на провеждането на заповедно произвеждане против него. От известието до медиите оказва се, че към този миг към сдружението работят над 30 от най-хубавите юристи, специализирали се в заповедното и изпълнителното произвеждане. Сдружението е подпомагано и от огромен брой експерти по наказателно право, с които непрекъснато приготвяме и следим придвижването на тъжби към прокуратурата за противозаконни дейности от страна на магистрати и ЧСИ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР