Новородено бебе от индианско племе в Бразилия оцеля като по

...
Новородено бебе от индианско племе в Бразилия оцеля като по
Коментари Харесай

Погребано новородено оцеля след 7 часа под земята

Новородено бебе от индианско племе в Бразилия оцеля като по знамение, откакто бе заровено в продължение на 7 часа, оповестиха локални медии, представени от Франс прес.

Медицинска сестра вдигнала на крайник полицията, когато схванала, че бебето, момиченце, е заровено няколко часа след раждането му. Това се е случило в националния парк Шингу, в щата Мато Гросо, където живеят няколко автохтонни племена.

Властите разгласиха видео с служители на реда, копаещи пясъка през нощта, с цел да извадят бебето, чиято пъпна шнур още била на телцето.

Прабабата на бебето, член на племето Камайура, е задържана. Проверяваме дали става дума за детеубийство, или тя е мислела, че бебето е мъртвородено, съобщи прокурорът Пауло Роберто до Прадо.

Въпреки 7-те часа подземен, детето е живо и е добре. Момиченцето е откарано в болница в столицата на щата.

Разследващите са почнали разпити на фамилията дружно с антрополог, психолог и представители на организацията, която работи с индианските племена. Те изследват дали казусът е част от някакъв родов бит. Според фамилията бебето паднало на главата си, незабавно откакто майката го родила в тоалетната. Властите обаче се съмняват в тази версия, защото бащата отказвал да признае детето, а майката била единствено на 15 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР