Новородено бебе е починало на Коледа във видинската болница, научи

...
Новородено бебе е починало на Коледа във видинската болница, научи
Коментари Харесай

Трагедия на Коледа! Бебе почина във видинската болница, родителите обвиняват лекарите

Новородено бебе е умряло на Коледа във видинската болница, научи организация BulNews. Младите родители упрекват лекарите за нещастието.
Цвете Петрова ражда крепко момиченце на 26 декември. Часове по-късно й оповестяват, че бебето е умряло.
„ Моето дете се роди крепко, усмихнато и плачеше. Никой не може да ме убеди, че не е по този начин “, показа майката на умрялото дете.
24 часа, откакто майката постъпва в болничното заведение, момченцето се ражда обикновено.
„ Те не започнаха нищо. От 10.00 часа сутринта до 19.00 часа не направиха нищо. Съответно аз оставам в болничното заведение, лекарката си потегля, би трябвало да постъпи новата. Казва се доктор Атанасова. Видях я чак на идващия ден “, описа Цвете Петрова.
През това време родилката е с болки и по тази причина молела да провокират раждане. Това обаче станало чак на другия ден.
„ Показаха ми го, беше увито, плачеше и беше розово. Дете като всяко друго, даже ми споделиха, че наподобява на мен “, описа бащата Павел Петров.
„ Нямаше никакви признаци, че може да почине. 16 часа след раждането ми споделиха, че е станало най-страшното”, сподели още майката на детенцето.
Единственото пояснение, което лекарите са дали, е, че бебето е получило мозъчен кръвоизлив.
„ Грешката е при лекарите, тъй като не са му обърнали внимание. Никой не го е интубирал”, счита Цвете Петрова. Според родителите не е имало дежурен доктор в отделението по празниците.
„ Искам екипът в болничното заведение да си понесе следствията. Не може едно детенце да си отиде и те да кажат, че такива неща се случват “, безапелационна е майката на детето.
На бебето ще бъде направена аутопсия, с цел да се откри повода за гибелта му. Лекарите отхвърлиха коментар, а полицията води следствие по случая.
В началото на годината в същата болница имаше различен случай на умряло бебе. Преди седмица един от лекарите там беше наказан поради погрешно осъществяване на раждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР