Новорегистрираните случаи на Covid-19, установени за денонощие, намаляват устойчиво в

...
Новорегистрираните случаи на Covid-19, установени за денонощие, намаляват устойчиво в
Коментари Харесай

СЗО: Случаите на Covid-19 в Западна Европа постоянно намаляват

Новорегистрираните случаи на Covid-19, открити за денонощие, понижават стабилно в Западна Европа, само че в Източна Европа и в Русия картината е друга, разгласи през днешния ден Световната здравна организация.

На брифинг говорителката на СЗО Маргарет Харис сподели, че " сега в Европа, в Западна Европа, следим непрекъснато понижение. Не е скоростно, само че има непрекъснато понижение на новите случаи, регистрирани в границите на 24 часа. Така че, това значи че броят на новите случаи към момента е забележителен, само че броят им спада, като се изключи Русия и Източна Европа, където към момента се следи нарастване ".

Снощи управляващите в Испания оповестиха, че през изтеклото денонощие в страната не е регистриран нито един смъртен случай от новия ковид, което се случва за първи път от март. Ръководителят на испанския здравен спешен щаб Фернандо Симон дефинира този процес като " доста, доста насърчителен ". На конференция той сподели, че за последните 24 часа в Испания са регистрирани 71 нови инфектирани.

Намираме се в доста добра точка от развиването на пандемията. Данните следват наклонност и се движат в вярната посока, означи Симон. Официалният брой на умрелите от появяването на първите случаи на ковид в страната при започване на март е 27 127 души, а доказаните случаи на болест са 240 000.

Починалите при епидемията в Италия през днешния ден станаха с 60 повече, при 75 нови смъртни случая през вчерашния ден, а броят на новите инфектирани падна на 178 от 355 през вчерашния ден, заяви службата за гражданска отбрана. Смъртните случаи от началото на епидемията в страната са 33 475. Броят на доказани случаи се усили на 233 197.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР