Новоприети войници в 61-ва Стрямска бригада ще положат клетва за

...
Новоприети войници в 61-ва Стрямска бригада ще положат клетва за
Коментари Харесай

Млади войници полагат клетва пред паметника на Вазов в Сопот

Новоприети бойци в 61-ва Стрямска бригада ще положат клетва за честност към родината на 26 август (петък) от 11:00 часа на площад „ Иван Вазов “ в град Сопот.

Ръководството на военното формирование е избрало тържествения обред да се състои в град Сопот, поради дългогодишните обичаи и славна му история. Град -люлка на българщината, отечество на семейството Вазови, дали на своя народ Патриарха на българската литература Иван Вазов и героични пълководци като генерал-лейтенант Георги Вазов и генерал-лейтенант Владимир Вазов.

Подобна гала съхранява заветите на тези велики войни. Възпитава в дух на родолюбие и национална отдаденост, символизира обета към Българската войска и Родината. Тя е извор на геройство и подвиг, на национална горделивост. Възпитава духовни и войнски полезности у младежите, както и основава празнична атмосфера на жителите на града – хазаин, разяснява кметът на Сопот Деян Дойнов.

През последните години по предложение на командира на 61-ва Стрямска бригада бригаден ген. Деян Дешков клетвата на новоприетите бойци е на знакови за българската история места – на паметника на Свободата на шипка,  пред паметниците на Васил Левски в Карлово и на Боримечката в Клисура.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР