Новооткрито предприятие без официално издадено разрешително за работа успя да изтрови

...
Новооткрито предприятие без официално издадено разрешително за работа успя да изтрови
Коментари Харесай

Ново предприятие без документи изтрови две реки

Новооткрито дружество без публично издадено позволение за работа успя да изтрови водите на две реки. Река Кощовица в региона на Старосел потече в черно, а рибата измря, откакто преприятието - нова розоварна, почнало да прави проби за работа, заяви Българска национална телевизия. Река Кощовица е приток на река Пясъчник, който на собствен ред се влива в едноименния язовир. По случая ще бъде сезирана прокуратурата. 

Новото дружество, чието име се икономисва на публиката,  било напълно ново. По данни на РИОСВ-Пловдив то е подало съответните документи за оценка на въздействието върху околната среда, още няма позволение за заустване на отпадни води и няма позволение за активност. Въпреки това предприятието е работило, като твърди, че е било в режим на 72-часови проби. Според басейнова дирекция при тези проби в реката с отпадъчните води са попаднали растителни пигменти, които унищожават кислорода и водят до измиране на рибата. Мъртва риба е открита и в язовир Пясъчник, което удостоверява, че замърсяването е стигнало и до такава степен. 

Въпреки неналичието на разрешителни съгласно шефа на РИОСВ-Пловдив Десислава Георгиева не могло да се приказва за противозаконна деност, тъй като това не било тъкмо и предприятието било минало през глава шеста на Закона за запазване на околната среда (б.р. оценка на въздействието). 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР