Новооткритият медицински факултет в Бургаския университет Проф. д-р Асен Златаров

...
Новооткритият медицински факултет в Бургаския университет Проф. д-р Асен Златаров
Коментари Харесай

Новооткритият медицински факултет в Бургаския университет ще събира по 1100 лева годишна такса от студент

Новооткритият медицински факултет в Бургаския университет " Проф. доктор Асен Златаров " да събира по 1100 лв. годишна такса от студентите си, реши държавното управление на днешното си съвещание. То промени решението за таксите за кандидатстване и образование в държавните висши учебни заведения през образователната 2019/2020 година.

Уточнява се и допустимият оптимален брой на студенти, които могат да бъдат признати тази година - 40 в специалността " Медицина ".

Кандидат-студентите ще заплащат по 70 лв., с цел да се явят на приемните изпити по биология и химия, общо 140 лева

Решението за откриването на факултета бе взето през април, също от Министерския съвет с претекста, че има позитивно оценен план за акредитация от Националната организация за оценяване и акредитация и че и до момента университетът има опит в образованието на медицински специалности. Той приготвя медицински сестри, рехабилитатори и акушерки. Тогава Министерски съвет увери, че има и нужната материално-техническа база и че университетският състав във факултета ще се състои от 54 преподаватели, разпределени в 9 катедри.

Сега в структурата на университета има четири факултета: по механически науки; по естествени науки; по публични науки; по публично здраве и здравни грижи, и три колежа - Медицински, Технически и Колеж по туризъм.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР