Новоназначеният шеф на Пентагона Кристофър Милър даде знак, че може

...
Новоназначеният шеф на Пентагона Кристофър Милър даде знак, че може
Коментари Харесай

Новият шеф на Пентагона: Всички войни трябва да приключат

Новоназначеният началник на Пентагона Кристофър Милър даде знак, че може да форсира изтеглянето на американските войски от Афганистан и Близкия изток, като сподели: " Време е да се приберем вкъщи ", съобщи БГНЕС.  " Всички войни би трябвало да приключат ", написа Милър още в писмо, качено на уеб страницата на Министерството на защитата на Съединени американски щати като първото послание до американските въоръжени сили. Той беше назначен за изпълняващ длъжността министър на защитата от президента Доналд Тръмп в понеделник. Кристофър Милър сподели още, че Съединени американски щати са решени да победят " Ал Кайда ", 19 години след атентатите от 11 септември, и са " на ръба да победят " групировката.

" Мнозина са изтощени от войната, аз съм един от тях ", написа той в известието си, публикувано рано в събота на уеб страницата на Министерството на защитата. " Но това е сериозната фаза, в която прехвърляме напъните си от лидерска към поддържаща роля ", сподели той. " Прекратяването на войни изисква компромис и партньорство. Срещнахме предизвикателството; дадохме всичко от себе си. Сега е време да се приберем вкъщи ". 

Милър не загатва съответно разполагане на американски войски, само че препратката към " Ал Кайда " наподобява откроява Афганистан и Ирак, където американските войски са ситуирани след офанзивите на 11 септември. Бившият офицер от специфичните сили на Съединени американски щати и специалист по битката с тероризма бе избран за началник на Пентагона, откакто Тръмп уволни Марк Еспер. Тръмп, който загуби от демократа Джо Байдън на изборите на 3 ноември, упорства да изтегли американските сили от двете страни, откогато встъпи в служба преди четири години.

Всяко сходно деяние би трябвало да се реализира през 67-те дни преди Байдън да встъпи в служба на 20 януари. Еспер редуцира американските сили в Афганистан с близо две трети след мирното съглашение сред Съединени американски щати и талибаните на 29 февруари. Правейки обаче равносметка, той сподели, че след този месец ще поддържа бройки от 4500, до момента в който талибаните, които договарят с държавното управление в Кабул, следват обещаното понижаване на насилието.

Тръмп обаче упорства за продължение на съкращенията, като написа в Туитър, че желае войските да се " приберат до Коледа ", 25 декември. Неговият консултант по националната сигурност Робърт О`Брайън съобщи, че задачата е да се съкратят до 2500 до февруари. Но критиците споделят, че това отстранява всяка спънка за офанзивите на талибаните, които не престават на фона на оскъдния прогрес в мирните им договаряния с афганистанското държавно управление.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР