Новоназначеният съдия в Районен съд Козлодуй - Борислав Методиев, положи

...
Новоназначеният съдия в Районен съд Козлодуй - Борислав Методиев, положи
Коментари Харесай

Новият районен съдия в Козлодуй положи клетва

Новоназначеният арбитър в Районен съд Козлодуй - Борислав Методиев, постави публично клетва и встъпи в служба. Това стана на тържествена гала, на която участваха всички съдии и прокурори в Районния съд, ръководителят на Окръжен съд – Враца Надя Пеловска, както и други магистрати.
Борислав Методиев зае оповестеното вакантно място за арбитър след извършен конкурс на Висшия правосъден съвет, на който той зае първо място за оповестената служба в Козлодуй. След химна на страната Борислав Методиев постави клетвата на съдиите: „ Заклевам се в името на народа да ползвам тъкмо Конституция и законите на Р България, да извършвам отговорностите си по съвест и вътрешно разбиране, да бъде неутрален, справедлив и обективен, да способствам за издигане престижа на специалността, да вардя тайната на съвещанието, като постоянно помня, че за всичко давам отговор пред закона “. След това новият арбитър подписа клетвения лист и публично встъпи в служба.
„ Уважаеми сътрудник, от името на съдиите в козлодуйския Районен съд и от свое име ви приветствам с встъпването ви в служба като арбитър в РС-Козлодуй. Нека високият морал, прозрачността и професионализмът са съществени признаци в работата ви като арбитър и бъдат поръчител за независимостта на правосъдната система. Имайте постоянно разбирането, че да си арбитър не е единствено специалност, а предопределение! Добре сте пристигнали при нас! “, сподели в приветствието си ръководителят на РС-Козлодуй Цветанчо Трифонов.
Председателят на Окръжен съд – Враца Надя Пеловска се причисли към приветствията и се обърна към Борислав Методиев с думите: „ Наистина специалността арбитър е предопределение – отстоявайте я и я отстоявайте с чест и достолепие, бъдете обективен като арбитър, почтен и честен. Радвам се, че млад сътрудник встъпва в служба “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР