Новоназначеният наставник на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред журналистите преди

...
Новоназначеният наставник на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред журналистите преди
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Аз съм готов да работя под напрежение, който не е - не става за ЦСКА

Новоназначеният ментор на ЦСКА Стойчо Младенов приказва пред публицистите преди заминаването на отбора за мача против латвийския Лиепая от втория прелиминарен кръг на шампионата Лига на конференциите.

„ Нормално е с годините ставаме по-мърди, по-устойчиви. Има смяна при всички нас. Отборът за жалост единствено два мача съм му гледал. Надявам се по-бързо да се срещнем със състезателите. През тези дни поработихме, разговаряхме, напредваме в това отношение “, сподели Младенов.

Той приказва и за това по какъв начин ще работи в клуба: „ Когато има несправедливост, естествено, няма да мълчим. Надявам се да има феърплей, на високо професионално равнище от всяка страна “.

Младенов разяснява и какво ще се опита да направи в отбора: „ Самото положение и едно управление в даден клуб прави промени когато нещата не вървят. Виждате каква внезапна смяна има в ЦСКА , както в управлението, по този начин и в спортно-техническия щаб. Надявам се това да бъде за положително и не да вършим на всеки трансферен прозорец да вършим селекции. Време е да създадем тим. Това е концепцията. Ръководството в лицето на Гриша Ганчев извънредно сполучливо се оправи с всички финансови проблеми на клуба. Клубът е изчистен, няма отговорности и оттук насетне ще почнем да градим тим, който в тези две години да бъде задоволително на всички фронтове, в които ЦСКА е привикнал да взе участие – както шампионата, по този начин и купата и евротурнирите.

„ Навсякъде съм успявал това нещо да го реализира, уповавам се тук да го реализира. В лицето на притежателя и на оперативния човек Дани Ганчев. Имам нужната поддръжка, даден ми е цялостен кардбланш, тъй че в това отношение съм изцяло спокоен “, сподели Екзекутора на Ливърпул по отношение на това, дали би имало вмешателства в работата му.

Младенов разяснява и идния мач против Лиепая: „ Трябва да създадем всичко допустимо с това, което имаме като потанциал. В тази конюнктура и в този миг не можем да вършим внезапни промени, тъй като има доста остъстващи. С тези, които имаме здрави, ще се опитаме да бъдем тим с ясна концепция на терена “.

„ Гледах го този мач, гледах и първия мач от шампионата. Познаваме противиника, знаем мощните и слабите му страни. Това е тим, който не е за подценяване, би трябвало да подходим съществено, с цел да излезем крайни спечелили “, сподели Младенов във връзка нулевото тъждество в първия мач против Лиепая и добави: „ Трябва да сглобим тим, какъвто би трябвало да има ЦСКА , с цел да може почитателите да бъдат щастливи и с наслада да помнят стадиона “.

„ Не знам по кое време е била ясна ориста на Любо Пенев, само че всички тези неща се взеха решение вечерта след мача. В подрбоности няма да изпадаме. Около мен постоянно има интриги, когато съм в ЦСКА “, разяснява той рокадите в аления клуб.  

Относно самия мач против литовците, Младенов съобщи: „ Ще видите, в този момент не мога да дам изясненост към състава, само че ще се постараем да дадем най-хубавото във всяко едно състояние. Ще разчитаме на тези, които са в най-хубаво положение. Там ще решаваме за Вальо Антов. Надявам да бъде в по-добро положение и в последния миг ще вземам решение за него “.

Стойчо Младенов сподели няколко думи и за предшественика си на поста старши треньор на ЦСКА – Любослав Пенев: „ Не успяхме да се забележим с него. Може би идната седмица ще пристигна да си вземе сбогом в тима и тогава ще имам опция да приказвам с него.

„ Особено чужденците са по-чувствителни. Това са неща, които се слячват във футбола. Надявам се оттук насетне такива произшествия да няма, тъй като има отражение по целия свят. От Бразилия ми звъняха хора и са възмутени. Надявам се това нещо в никакъв случай, безусловно в никакъв случай да не се случва в ЦСКА. Имаме най-хубавата аудитория, само че в такива моменти би трябвало да надвива разсъдъкът, а не страстта “, разяснява той случилото се от вечерта след първия мач с Лиепая.

„ Не желая да предпочитам нищо. В момента съм съсредоточен да се опозная със състезателите, належащо ми е време и по тази причина ще се опитам да го направя в идващите дни. Надявам се от седмица за седмица ща подобряваме във всяко едно отношение ЦСКА “, сподели треньорът на „ алените “ по отношение на това дали би предпочел пробив в Европа или шампионска купа на България.

„ В ЦСКА , който не е привикнал да работи напрегнат, не е за ЦСКА. Аз съм подготвен да се оправя с това напрежение. Имало е моменти, когато даже аз съм го предизвиквал, с цел да внеса ужас в съперника. Това са неща от самата игра “, сподели Стойчо.

„ Нека не приказваме за цели. Още не съм встъпил в работа, не познавам футболистите. Надявам се с това ново управление да създадем добър колектив сред чужденци и българи и да няма разлика сред тях. В това отношение по най-бързият метод би трябвало да се оправим “, добави новият треньор на ЦСКА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР