Новоназначени военнослужещи в Бригадното командване положиха военна клетва днес, 18

...
Новоназначени военнослужещи в Бригадното командване положиха военна клетва днес, 18
Коментари Харесай

Новоназначени военнослужещи положиха военна клетва

Новоназначени военнослужещи в Бригадното командване поставиха военна клетва през днешния ден, 18 септември. Тържествените ритуали се организираха в Благоевград и Враца. Общо 26 бойци в двата гарнизона дадоха церемониален обет за честност към народ и Родина в наличието на своите фамилии, близки, родственици и другари.

Командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев поздрави новоназначените военнослужещи и изрази своята убеденост, че те ще се потвърдят като почтени приемници и продължители на славните обичаи на Българската войска. „ Поздравявам ви за осъзнатия избор да поемете нелеката отговорност да пазите най-свидното - Родината, както и да съхранявате изконните полезности на страната ни, запазили ни като народ и като нация “, сподели в словото си той.

В Благоевград присъединяване в тържествения обред взе и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски, а водосветът за здраве и благополучие бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР