Новоизградена веломивка и чешма, намираща се до Боянската река, бе

...
Новоизградена веломивка и чешма, намираща се до Боянската река, бе
Коментари Харесай

Изградиха нова безплатна веломивка и чешма в кв. Бояна

Новоизградена веломивка и чешма, намираща се до Боянската река, бе открита в кв. " Бояна ". Тя се намира
директно до главния маршрут, по който колоездачи и пешеходни туристи се насочат и се връщат от Витоша. Адресът е площадчето при сливането на ул. " Три Кладенци " и ул. " Орешарска ".
Комуникативно и в същото време безшумно - мястото е извънредно уместно за разхлада и отмора и най-новата опция – за разчистване на велосипед след каране в планината. Новозиграденото съоражение е на мястото на остаряла чешма в квартала, съществувала до началото на хилядолетието, а концепцията за възобновяване ѝ и изградждането на нова веломивка и чешма е на един от изявените велоклубове у нас – Veloraptor.

Съоражението е построено взаимно със Столична община – регион " Витоша " и благодарение на всички почитатели на планинското колездене, присъединили се в събитията на клуба в последните месеци и подкрепили самодейността с дарения.

" Хората от квартала, също идваха и даряваха средства по лична самодейност, когато работата стартира и видяха майсторите ", споделя ръководителят на Велораптор – Калин Русев и прибавя, че по-възрастните Боянчани, даже си спомняли, по какъв начин са поили животните си на остарялата чешма, чиито остатъци се виждат и в този момент в края на градинката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР