Новоизбраното редовно правителство прие властта от служебния кабинет на официална

...
Новоизбраното редовно правителство прие властта от служебния кабинет на официална
Коментари Харесай

Новото правителство официално пое властта

Новоизбраното постоянно държавно управление одобри властта от служебния кабинет на публична гала в Гранитна зала на Министерски съвет, която стартира с химна на Република България и този на Европейския съюз. 

По време на церемонията досегашният длъжностен министър председател и сегашен министър на защитата Стефан Янев изрази вяра, че те са създали България друга, което дефинира като една добра база за бъдещи промени. 

" Наследството, което оставаме след тези 7 месеца е точно в основата на веруюто на партията, която е мандатоносител. България се нуждае от смяна. Българските жители чакат смяна. Българските жители чакат в България да има правдивост, да има сигурност за българските жители и те да живеят в една благоденстваща, естествена страна. Всички тези провокации са извънредно ангажиращи за всички нас ", съобщи Стефан Янев. 

Той благодари на сътрудниците си министри от служебния кабинет за добре свършената работа, за връщането на вярата на българските жители и за светлината в техните очи и пожела на новия кабинет доста триумфи. 

" С доста от вас работихме един до друг, с доста от вас имахме тежки задания, с които успяхме да създадем първи огромни спъки към нова България. Една България, където бистрота, нулева толератност към корупцията и смяната на остарелия модел, стартира. Дотук бяха обещанията, от тук нататък стартират дейностите. Да се захващаме за работа. Благодаря ви ", сподели новоизбраният министър-председател Кирил Петков. 

Малко преди този момент президентът изпрати членовете на служебното държавно управление с думите, че те са посочили, че може да има нов вид ръководство.  " След малко ще предадете поверените ви министерства и организации на вашите приемници от постоянното държавно управление. На вас се падна да осигурявате действието на страната и приемствеността в ръководството през последните 7 месеца. Налагаше се да работите в извънредно комплицирани условия, без работещ парламент, с изпразнен бюджет, наследен от предшиният постоянен кабинет. На вас се падна да управлявате здравната рецесия. Всеобщата европейска рецесия в енергетиката и икономическите и обществени последствия от тях. При мощна опозиция от статуквото и всекидневен медиен напън. Искам да благодаря на всеки един от вас за положителната воля, куража и усърието. Вашият кабинет, господин Янев, сподели, че може да има нов вид ръководство. Показа, че може да се вкара машинното гласоподаване и може да се пречупи купеният избор ". Това съобщи президентът Румен Радев по време на срещата на " Дондуков " 2 с членовете на служебното държавно управление.

Той регистрира, че този кабинет е прекратил рекета към бизнеса и ее засилил събираемостта на налозите. " Вие разкрихте невиждани досега злоупотреби с бюждета. След 13 години безхаберие са актуализирали пенсиите и са съумели да пречупят най-тежката четвърта вълна на пандемията. Искам да благодаря на поддръжката на държавното управление за отстояване на националните ползи във външната политика. Взехте съответни ограничения за мигрантската рецесия. Уважаеми дами и господа, министри, безпринципните нападки, които чухте по ваш адрес през днешния ден от парламентарната естрада от най-корумпираният и злепоставен режим, са отличен отзив за вашата работа. Най-добрата оценка за вашите дейности е утвърждението на хората. Днес вашата задача е изпълнена ", сподели още президентът Румен Радев. По думите му, идеята България е непреходна и техните подготвеност, опит и престиж, ще бъдат нужни и в бъдеще. 

" След повече от 7 месеца в два служебни кабинета приказваме за равносметка, само че на първо място и за признателност. Благодаря, господин президент, за поканата да участваме в подобен вид кабинет, който за всеки един от нас с неговите професионални качества, може би е било изваждане от удобната зона. Благодаря на министрите за признатото предизвикателство да излязат от своята удобна зона и да се заемат с неотложните задания в съответните браншове, които управляваха. Резултатите са налице. Не бих си разрешил да давам оценка, тъй като моето верую е, че оценката я дават хората. Но въпреки всичко ще си разреша да кажа, че след два служебни кабинета, съгласно мен, България е друга. Надявам се малко по-добра. Дали ще продължим в същата посока зависи към този момент от продължение на същото движение на промени в това, което показахм, че може да бъде реформирано. Това е един от претекстовете, въз основата на който одобрих да остана в идващия постоянен кабинет ", сподели от своя страна служебният министър председател Стефан Янев, който в новото държавно управление ще поеме министерството на защитата.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР