Новоизбраното Народно събрание започва своята работа. Първото заседание на парламента

...
Новоизбраното Народно събрание започва своята работа. Първото заседание на парламента
Коментари Харесай

Вежди Рашидов удари звънеца на 48-ия парламент

Новоизбраното Народно заседание стартира своята работа. Първото съвещание на Народното събрание по традиция се открива от най-възрастния народен представител. В 48-ия парламент това е депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Предвид към този момент посребрялата ми коса, на мен се падна да открия 48-ото Народно събрание. Живях дълго, видях доста и още диря отговори. Като малко момче мечтаех да открия света, да се боря да ставам по-добър и да надвивам.

Спомням си унижението и промяната на имената, революционния ентусиазъм на градинката пред Кристал, мразовитата зима на 97-ма година, гладната стачка на Велико народно събрание, митингите, песните и хората зад микрофоните. Мъдростта се ражда в паметта, а тя се построява в спомените.

Променихме страната си, преодолявахме рецесии и се борихме с бедствия, издигахме едни сваляхме други. И по този начин буквално, камък по камък съградихме живота си, сподели Рашидов.

На първото им съвещание депутатите би трябвало да изберат ръководител на Народното събрание. Именно изборът на ръководител е първият тест за новите национални избраници могат ли да излъчат болшинство, към което да се образува държавно управление. Четирима са номинираните за най-високия пост в страната – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев – от „ Продължаваме Промяната “, Кристиан Вигенин – от „ Българска социалистическа партия за България “ и Петър Петров – от „ Възраждане “.

На влизане представители от разнообразни партии разясниха упованията си за новия парламентарен сезон.

„ Разумът да работи още от първия ден и да имаме едно държавно управление, което да мисли за развиването на България. Много държавни управления и парламенти са минали. Смятам, че в днешния ден ще се избере ръководител на Народно събрание и оттук насетне гласоподавателите ще са спокойни. Не може да се направи последваща крачка без да се направи първата “, съобщи Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

От своя страна от Българска социалистическа партия бяха сбити. „ Виждаме, че проблемите са доста близо пред нас и към този момент са пред нас и нямаме време за разпъване на празни приказки. Нека да пристигна третият мандат при нас и ще видите по какъв начин ще действаме “, уточни Георги Свиленски.

Евгени Будинов от ГЕРБ пък счита, че би трябвало както е било постоянно досега, първата политическа мощ да излъчи ръководител на Народно събрание. „ Ще забележим декларациите на другите парламентарни групи и се надявам да има повече разсъдък. В последна сметка тук сме се събрали, с цел да работим “, сподели той.

Александър Дунчев от Политическа партия показа, че 30 години хората не са знаели кой ги ръководи. „ Те носеха маски. Една от моите задания е да смъквам маските на тези, които лъжат хората “, уточни той.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР