Новоизбранията за президент на Съединените щати проявява интерес към многостранна

...
Новоизбранията за президент на Съединените щати проявява интерес към многостранна
Коментари Харесай

Идването на Байдън - надежда за Иран и Венецуела по отношение на петрола

Новоизбранията за президент на Съединените щати демонстрира интерес към многостранна дипломация, сходна на предходните претенденти на Демократическата партия. Това може да значи възможна опция за Иран и Венецуела като членове на ОПЕК да се измъкнат от глобите на Вашингтон и да стартират още веднъж да добиват нефт, написа Reuters, представени от БГНЕС.
Иран този път може да включи партньорски метод сред Вашингтон и Европа, сходно на договорката, подписана по време на ръководството на Обама.
 ОПЕК може да редуцира производството на нефт ОПЕК може да редуцира производството на нефт
Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК разискват опцията за по-значително понижаване на производството на нефт заради увеличаван...
Във Венецуела считат, че Байдън ще продължи да поддържа глобите, с цел да окаже напън върху режима на президента Николас Мадуро, само че може да усили дипломатическите старания за излизане на безизходицата посредством договаряния за нови избори или шерване на властта с опозицията.
Едностранните наказания на президента Доналд Тръмп против двете страни доведоха до загуба от към 3 милиона барела недопечен нефт дневно на интернационалните пазари, което е малко повече от 3% от международните доставки, написа изданието. Възстановяването на добива може да докара до спад на цените на суровия нефт.
От предизборния щаб на Байдън не са описали в детайли по какъв начин би подходила новата администрация към тези проблеми. Очакванията са дейностите на Байдън като президент да бъдат в услуга на реализиране на умерена цена на петрола на международните пазари. Всеки президент на Съединени американски щати се нуждае от гориво на налични цени за потребителите. А за Байдън цената ще би трябвало да бъде задоволително висока, с цел да направи конкурентни другите възможности на чиста сила в поддръжка на амбициозния му климатичен проект.
Тръмп беше по-ангажиран с Организацията на страните експортьорки на нефт, в сравнение с множеството от неговите прародители. Коментира се, че със своите туитове и телефонни позвънявания е оказвал въздействие върху политиката на ОПЕК, спорейки, че цената на нефта е задоволително ниска за потребителите и задоволително висока за производителите. Наложените от него наказания отслабиха въздействието на " ястребите " в ОПЕК върху Венецуела и Иран в границите на групата, премахвайки две огромни исторически трудности пред провашингтонската политика на ОПЕК.
 Прогноза: След 2030 година настава краят на „ петролната епоха ” Прогноза: След 2030 година настава краят на „ петролната епоха ”
Френската петролна компания „ Total ” предвижда завършек на " петролната епоха " след 2030 година, оповестява организация „ Блумбърг&rdqu...
На Байдън му липсва близката връзка, която Тръмп поддържаше с фактическия водача на Саудитска Арабия престолонаследника Мохамед бин Салман.
Администрацията на Байдън ще се опита да върне Съединени американски щати в Парижкото съглашение за климата, от което Тръмп се отдръпна с аргумента, че не е в полза на американската стопанска система.
Байдън даде обещание до 2050 година да понижи излъчванията в Съединени американски щати до чиста нула, в това число посредством понижаване на излъчванията от енергетиката до нула до 2035 година - цел, която ще бъде мъчно да се реализира без болшинство на демократите в Конгреса.
Според Байдън, изменението на климата е екзистенциална опасност за планетата и преходът от изкопаеми горива може да бъде икономическа опция, в случай че Съединени американски щати се движат задоволително бързо, с цел да станат водач в технологиите за чиста сила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР