Новоизбраният вицепрезидент на САЩ Камала Харис се ваксинира днес срещу

...
Новоизбраният вицепрезидент на САЩ Камала Харис се ваксинира днес срещу
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис се ваксинира публично срещу COVID-19

Новоизбраният вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис се имунизира през днешния ден против COVID-19 онлайн по малкия екран в миг, когато бъдещото държавно управление на определения за президент Джо Байдън желае да увеличи доверието към имунизацията, въпреки да предизвестява, че ще минат месеци преди имунизациите да станат налични за всички, съобщи Ройтерс.

Сенатор Харис, която е щерка на негър ямаец и индийка, ще се трансформира във втората звезда с малцинствен генезис в Съединени американски щати, която си слага ваксина против COVID-19, откакто същото направи хирургът Джероум Адамс на 18 декември.

Избраният за президент демократ Джо Байдън, който встъпва в служба на 20 януари, съобщи, че ще трансформира битката против ковид, заразил повече от 19 милиона и лишил живота на над 334 000 американци, в собствен основен приоритет. Той си сложи първата доза от имунизацията също онлайн по малкия екран предходната седмица.

Харис бе имунизира с имунизацията против COVID-19 на " Модерна " от здравна сестра с защитна маска в медицински център в югоизточната част на столицата Вашингтон - регион с преобладаващо чернокожо население.

" Почти нищо не усетих ", сподели смеейки се Харис, откакто й бе сложена имунизацията в лявата мишница.

" Искам да окуража всички да се имунизират - това е релативно безболезнено, безвредно е и в действителност става въпрос за опазване на човешки живот. Вярвам на учените ", добави новоизбраният вицепрезидент.
Снимка: Reuters
Ваксината на " Модерна " е двукомпонентна и изисква слагане на две дози за цялостна отбрана от вируса, отбелязва Ройтерс.

Екипът на Байдън сложи специфичен акцент върху значимостта да се насърчи разпределянето на ваксини и имунизацията измежду цветнокожите групи, представители на които са изключително тежко наранени от ковид, показва Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР