Новоизбраният сръбски член на колективното босненско председателство /президентство/ Милорад Додик

...
Новоизбраният сръбски член на колективното босненско председателство /президентство/ Милорад Додик
Коментари Харесай

Милорад Додик: Ще назнача за свой съветник Емир Костурица

Новоизбраният сръбски член на груповото босненско председателство /президентство/ Милорад Додик съобщи, че първата му работа ще бъде да назначи за собствен консултант режисьора Емир Кустурица, съобщи Танюг.
В изявление за днешния брой на сръбския в. "Вечерне новости " Додик сподели, че планува още с встъпването си в служба да предложи промени в правилника за работа на председателството и да сложи знамето на Република Сръбска в постройката на институцията.
"Основният ми кабинет като сръбски член на председателството ще бъде в Източно Сараево, в административния център на Република Сръбска. Там ще извършвам отговорностите си. Когато има срещи в председателството на Босна и Херцеговина, ще забележим. Ако няма знаме на Република Сръбска в председателството, ще вземам участие в съвещанията посредством видеолинк ", сподели Додик, представен от Българска телеграфна агенция.
На въпрос дали чака напън от страна на другите двама членове на председателството /хърватин и мюсюлманин/ по въпроса за участие на страната в НАТО Додик сподели, че това няма да стане и че е задоволително съдействието с програмата Партньорство за мир.
Той добави, че счита да предложи на сътрудниците си да упорстват Европейски Съюз да даде на Босна и Херцеговина статут на претендент за участие без значение от обстановката в нея, тъй като този статут "ще стабилизира ситуацията ".
"Това е опция за Европейски Съюз да покаже, че държи Босна и Херцеговина да бъде част от съюза. Това би трябвало да се преглежда като молба, а не като изнудване ", посочи Додик.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР