Новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски призова Запада за по-строги

...
Новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски призова Запада за по-строги
Коментари Харесай

Зеленски призова Запада за по-строги санкции срещу Русия

Новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски прикани Запада за по-строги наказания против Русия, която през днешния ден реши да опрости процедурата по предоставяне на съветско поданство на жителите на сепаратистките райони в Източна Украйна, съобщи Франс прес.

" Украйна разчита на поддръжката на интернационалната общественост и на усилването на дипломатическия напън и глобите против Русия ", се споделя в изказване на екипа на артиста Зеленски, който в неделя завоюва втория тур на президентските избори с над 73 % от гласовете.

По-рано през днешния ден съветският президент Владимир Путин подписа декрет, който опростява процедурата по предоставяне на съветско поданство на поданици на Донецка и Луганска област на Украйна. Те към този момент ще могат да получат съветски паспорт до три месеца след подаване на молба.

Това решение на Москва " е ново удостоверение на същинската роля на Русия като страна агресор, която води война против Украйна ", се споделя още в изказването.

" Този декрет за жал не ни доближава към решение на главната задача - прекратяването на огъня (в Източна Украйна). Въпреки това Украйна ще прави всичко зависещо от нея да отбрани, да окаже нужната помощ и да обезпечи правата на своите жители, които се намират в окупирани територии ", се споделя в изказването на екипа на Зеленски, представено от ТАСС.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР