Новоизбраният президент на Украйна Владимир Зеленски положи днес клетва и

...
Новоизбраният президент на Украйна Владимир Зеленски положи днес клетва и
Коментари Харесай

Зеленски положи клетва и веднага разпусна парламента

Новоизбраният президент на Украйна Владимир Зеленски постави през днешния ден клетва и пое публично поста. 
 Ще подпише ли Зеленски декрет за разформироване Народното събрание и за предварителни избори  Путин за Зеленски: Той не е разгласен за светец или господ, за какво да му се представям
" Задължавам се с всички свои каузи да не отстъпвам суверенитета и независимостта на Украйна, да се грижа за богатството на Отечеството и за благосъстоянието на украинския народ, да не отстъпвам правата и свободите на жителите, да съблюдавам Конституцията на Украйна и законите на Украйна, да извършвам отговорностите си в полза на всички сънародници, да покачвам престижа на Украйна в света ", каза Зеленски по време на тържественото съвещание на Народното събрание. 

Той акцентира, че първата му задача на президентския пост ще е преустановяване на огъня в Източна Украйна, и прикани украинците да се върнат в страната. 

Минути по-късно той разгласи, че разпуска Народното събрание, като огласи решението си в границите на своята тирада. 

Преди това той прикани да бъдат уволнени шефът на Службата за сигурност на Украйна Василий Грицак, основният прокурор Юрий Луценко и министърът на защитата Степан Полторак. 

" Много ви апелирам да приемете закон за анулация на депутатската цялост, закон за криминализиране на противозаконното замогване, Избирателен кодекс и направете, апелирам ви, отворени описи ", сподели той преди разпускането на Върховната Рада. 

Той даде период от два месеца за приемане на законите. 

Редица украински медии оповестиха преди дни, че Зеленски счита да разпусне Народното събрание, като разгласиха проектоуказа. Говорителят му Ирина Победоносова обаче отхвърли информацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР