Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън заяви, че е казал

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън заяви, че е казал
Коментари Харесай

Байдън: Казах на световните лидери, че Америка се завръща 

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е споделил на няколко международни водачи, че " Америка се завръща " след провалянето на Доналд Тръмп на яростните оспорвани избори в Съединени американски щати предходната седмица.

Досега Байдън е разговарял с канадския министър председател Джъстин Трюдо, френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Ангела Меркел и английския министър председател Борис Джонсън.

" Дадох им да схванат, че Америка се завръща. Ще се върнем в играта. И Америка не е сама ", сподели Байдън, наблягайки евентуалния нов метод към външната политика при встъпващата във власт администрация на демократите.

Байдън съобщи, че отводът на Доналд Тръмп да признае изборите в Съединени американски щати е " объркващ " и ще се отрази зле на политическото му завещание.

„ Просто мисля, че това е смущаващо, почтено казано “, сподели Байдън, запитан какво мисли за отхвърли на Тръмп да признае провалянето си на изборите на 3 ноември.

" Как мога да го кажа тактично ", сподели Байдън пред публицисти. " Мисля, че това няма да помогне на наследството на президента ".

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпеообеща „ равномерен преход “ към новата администрация, но такава на сегашния президент Доналд Тръмп, а не на към този момент оповестения за победител от медиите Джо Байдън, предава Франс прес, представена от Агенция Фокус.

„ Ще има равномерен преход към втора администрация на Тръмп “, заяви първият посланик на Вашингтон. От  " Политико " разясняват, че от тона му не е станало ясно дали става дума за демонстрация на изключително възприятие за комизъм или за изцяло съществени планове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР