Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън ще номинира главния прокурор

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън ще номинира главния прокурор
Коментари Харесай

Джо Байдън номинира главния прокурор на Калифорния за здравен министър

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще номинира основния прокурор на Калифорния Хавиер Бесера за министър на опазването на здравето. Бесера е бранител на Закона за налична грижа ( " Обамакеър " ) и се чака да поеме водеща роля в новата администрация в битката с ковид , написа " Гардиън ".
 Тръмп притиснал губернатора на Джорджия, с цел да спре Байдън
Тръмп притиснал губернатора на Джорджия, с цел да спре Байдън

Напрежение в битката за Белия дом

Ако бъде доказан от Сената, 62-годишният Бесера ще се трансформира в първия латиноамериканец, който ще оглави Министерството на здравеопазването и човешките запаси - ведомство с бюджет от над 1 трилион $ с 80 000 чиновници и портфолио, което включва медикаментите и имунизациите, проучванията в областта на медицината и стратегиите за здравноосигуряване, които покриват повече от 130 милиона американци.

Ако бъде доказан, Бесера ще се изправи пред голямо предизвикателство. Коронавирусът лишава живота на повече от 2000 американци на денонощие през последните дни . Повече от 282 000 американци са умряли от ковид.
 Байдън допуска виртуално празненство за встъпването му в служба
Байдън допуска виртуално празненство за встъпването му в служба

Няма да има паради на фона на пандемия

Първи за новината за избора на Бесера заяви " Ню Йорк таймс ". " Ройтерс " също цитира източници, които декларират, че демократът ще номинира Бесера.

Като основен прокурор на Калифорния Бесера води коалиция от демократични щати, които пазят " Обамакеър " от последните старания на администрацията на Доналд Тръмп да отхвърли здравния проект. Следващата година Върховният съд ще се произнесе по случая с " Обамакеър ".

Бивш конгресмен, Бесера изигра значима роля в прокарването на здравния закон на Обама в Конгреса през 2009 и 2010 година

Майката на Бесера е родена в Халиско, Мексико.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР