Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви екипа си за

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви екипа си за
Коментари Харесай

Байдън назначава само жени в екипа за комуникации в Белия дом

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи екипа си за връзки в Белия дом. Той е формиран напълно от дами - нещо, което не се е случвало в историята на страната.

Сред седемте назначения е Джен Псаки, някогашен шеф на връзките при администрацията на Обама-Байдън, която ще заеме поста на прессекретар на Белия дом. Първи заместник-прессекретар ще бъде Карин Жан-Пиер.

Кейт Бедингфийлд, заместник-директор на акцията на Байдън, е назначена за шеф на връзките в Белия дом.

Ашли Етиен ще БЪДЕ шеф на връзките на вицепрезидента Камала Харис, а Симон Сандърс - съветничка и говорителка на Харис. За шеф на връзките на бъдещата първа дама Джил Байдън е назначена Елизабет Александър.

Вчера завърши повторното броене на гласовете от президентските избори в противоречивия щат Уисконсин, което удостовери успеха на Байдън над Доналд Тръмп, който пък съобщи, че ще оспори резултата в съда, написа Асошиейтед прес.

Според крайните резултати Байдън е получил 20 600 гласа повече от Тръмп, което му обезпечава успеха в щата и респективно 87 електорални гласа. Припомняме, че предходната седмица юристите на Доналд Тръмп подадоха иск за наново броене в два окръга на щата Уисконсин - Милуоки и Дейн, както и 3 млн. $, нужни за преброяването.

На този декор през вчерашния ден Байдън разгласи екипа си за връзки в Белия дом, който е формиран напълно от дами - невиждан в историята на страната, както го дефинираха от екипа му.

Междувременно Тръмп даде първото си изявление след изборите, в което той още веднъж твърди, че изборите са били " нагласени " и " цялостна машинация ", само че съгласно него съдиите не желаят да се намесват. В 45-минутното телефонно изявление за телевизия " Фокс " той съобщи, че ще продължи да се бори против резултатите от изборите, макар че е въпросът, " мъчно ще стигне до Върховния съд ", предава Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР