Новоизбраният президент на Република Сръбска /РС/, Милорад Додик положи днес

...
Новоизбраният президент на Република Сръбска /РС/, Милорад Додик положи днес
Коментари Харесай

Додик положи клетва за президент на Република Сръбска

Новоизбраният президент на Република Сръбска /РС/, Милорад Додик постави през днешния ден клетва пред Народното събрание.

В речта си той съобщи, че е горделив от успеха и благодари на жителите за поддръжката.

Додик акцентира, че по време на мандата му битката за непоклатимост и мир ще бъде главен приоритет.

„ Използвам случая да приканя всички да ни възприемат като сътрудници ”, сподели той.

Вицепрезидентите на районен съд, хърватинът Давор Пранич и бошнякът Кямил Дуракович, също поставиха клетва. По-рано новоизбраният сръбски член на президентството на БиХ Желка Цвянович постави клетва в Народното събрание. Утре Цвиянович ще постави клетва в президентството на БиХ, където са определени още Денис Бечирович и Желко Комшич.

Вицепрезидентът на Партията за либерален напредък (ПДП) Йелена Тривич - опозиционният претендент за президент на Република Сръбска на изборите през октомври, съобщи през днешния ден в Баня Лука, че Милорад Додик е подправен президент на тази област, тъй като е спечелил с изборна кражба. Тривич благодари на депутатите от опозицията в Скупщината на Република Сръбска, които през днешния ден отхвърлиха да участват на полагането на клетва на Додик, след оспорвания и спорен избор за президент на районен съд на общите избори в Босна и Херцеговина на 2 октомври. „ Благодаря на всички депутати, които през днешния ден отхвърлиха да участват на клетвата на подправения президент, който реализира „ победа “ посредством подправяне на изборите, благодарение на Централната изборна комисия (ЦИК) на Босна и Херцеговина и част от интернационалната общественост “, написа Тривич във Facebook. Тя съобщи, че " в никакъв случай няма да поздрави подправен победител ", тъй като, както сподели, " не поздравява крадци ". „ Вярвам, въпреки през днешния ден да звучи нереално, че причинителите на проведената престъпност в региона на изборните обири ще бъдат преследвани от правосъдните институции “, добави Тривич./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР