Новоизбраният президент на Беларус Александър Лукашенко няма да бъде включен

...
Новоизбраният президент на Беларус Александър Лукашенко няма да бъде включен
Коментари Харесай

Лукашенко няма да попадне под санкциите на ЕС

Новоизбраният президент на Беларус Александър Лукашенко няма да бъде включен в санкционния лист на Европейски Съюз, основно заради позицията на Германия, както и на Франция и Италия. Това заяви „ Ди Велт “, базирайки се на свои източници, съобщи БГНЕС.

Берлин, Париж и Рим обявиха, че „ макар всички условия, каналите за връзка с Лукашенко би трябвало да бъдат отворени “, защото съгласно тях включването му в черния лист би означавало цялостно преустановяване на разговора с Минск. На първо място балтийските страни и Полша бяха за въвеждането на ограничаващи ограничения против беларуския водач.

В средата на август стана известно, че по отношение на митингите в Беларус Европейски Съюз обмисля лист с 15-20 беларуски чиновници, на които ще бъде неразрешено влизането на територията на общността и достъпът до европейската банкова система.

Санкциите на Европейски Съюз против Беларус за нарушавания на правата на индивида бяха в действие от 2004 до 2016 година, през годините черният лист се разширяваше и намаляваше, от време на време нараствайки до 130 души. През септември 2008 година Европейският съюз замрази глобите, само че по-късно възобнови действието им и даже ги ускори след президентските избори през 2010 година в републиката. На неофициална среща в Берлин на 27-28 август външните министри на страните от Европейски Съюз взеха решение да завършат процедурата по наказания против Беларус допустимо най-скоро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР