Новоизбраният председател на Европейския парламент Давид Сасоли пристига на посещение

...
Новоизбраният председател на Европейския парламент Давид Сасоли пристига на посещение
Коментари Харесай

Сасоли пристига на посещение в Северна Македония

Новоизбраният ръководител на Европейския парламент Давид Сасоли идва на посещаване в Северна Македония, предава скопската телевизия " Канал 5 ".
Преди визитата си в страната Сасоли съобщи, че блокирането на договарянията с Европейския съюз е разкрило пред обществеността на континента значимостта на казуса и изрази убеденост, че френското несъгласие е дребна спънка, която ще бъде преодоляна в идващите месеци.
В Скопие италианецът ще организира срещи с президента Стево Пендаровски, с премиера Зоран Заев, с ръководителя на Народното събрание Талат Джафери и с водачите на политическите партии. Очаква се Сасоли да изнесе тирада пред депутатите в законодателния орган в Скопие.
Преди визитата в Скопие Сасоли заяви още: " Посещението в Северна Македония и доста скоро по-късно в Албания, е от най-голямо значение за мен персонално в този миг. Знам, че популацията и в двете страни беше мощно разочаровано от неспособността на Съвета да реализира единодушие за започване на договаряния за присъединение заради ветото на няколко държави-членки. Разбирам и споделям това отчаяние. Албания и Северна Македония реализираха промените, които поискахме от тях и в този момент заслужават да бъдат възнаградени за техните изключителни старания. Още повече, че желая да прикани жителите и най-много младото потомство: Не се отхвърляйте от вяра, апелирам, останете на европейския път. Европейският парламент стои с вас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР