Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен все

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен все
Коментари Харесай

Унгария и Румъния все още не са представили официално новите си кандидати за еврокомисари

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен към момента не е получила от държавните управления на Унгария и на Румъния формалните оферти за нови еврокомисари. Това заяви представител на Европейска комисия.

Говорителят даде уклончиви отговори какво следва и в какви периоди, откакто предходната седмица управляващите и в двете страни показаха нови имена за еврокомисари. По неговите думи "процесът продължава " и се състои в изпращането на публични писма от столиците до Европейска комисия, чуване на претендентите от Фон дер Лайен и полагане на изпит пред Европейския парламент.

Говорителят не удостовери и не отхвърли, че е допустимо Фон дер Лайен да не е съгласна с някое от препоръчаните нови имена. Той не опроверга и изразеното подозрение, че е допустимо Европейска комисия да чака резултата от гласуването в четвъртък на вота на съмнение на румънското държавно управление.

Комисарите, препоръчани до момента от Румъния и Унгария, бяха отхвърлени от правната комисия на Екологичен потенциал в края на септември. Това наложи Букурещ и Будапеща да предложат нови имена, чието обявяване до момента остава "неофициално ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР