Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен ще обяви в 13 часа ресорите на еврокомисарите

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще показа от 13 ч. българско време през днешния ден претендентите за нови еврокомисари.

Различни източници на Българска телеграфна агенция не опровергаха упованията еврокомисарят Мария Габриел да бъде препоръчана да дава отговор за образованието.

Вчера Европейска комисия популяризира лист с 27-те eврокомисари, които ще са част от новия състав на институцията. В него липсва еврокомисар от Англия, защото Лондон към този момент разгласи, че Обединеното кралство се отдръпва от Европейски Съюз на 31 октомври.

Спазено е обещанието за паритет на половете, като дамите в него са 13, а мъжете - 14. 8 от тях са комисари от предходния състав - с изключение на българският представител Мария Габриел, това са Франс Тимерманс, Маргрете Вестагер, Йоханес Хан, Вера Йоурова, Фил Хоганс, Валдис Домбровскис, Марош Шефчович, съобщи БНР.

Сред новите лица са досегашният завеждащ пресслужбата на Европейска комисия Маргаритис Схинас като представител на Гърция, Силви Гулар - на Франция, Дидие Рейндерс - на Белгия, Паоло Джентилони - на Италия.

Предвижда се Франс Тимерманс (Холандия) и Маргрете Вестагер (Дания) да бъдат оповестени за изпълнителни зам.-председатели на Европейска комисия.

За да бъдат определени, новите комисари би трябвало да преминат чуване и утвърждение в Европейския парламент. Очаква се процедурата да завърши до края на октомври, а от 1 ноември новата Европейска комисия да встъпи в служба за период до 2024 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР