Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се
Коментари Харесай

ЕП разпита Урсула фон дер Лайен за бъдещите комисари

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се яви пред водачите на политическите групи в Европейския парламент в Страсбург, с цел да отговори на въпроси за екипа й от бъдещи комисари, осведоми ДПА.

Консервативният политик, който получи поддръжката на болшинството в Европейския парламент с няколко гласа разлика през юли, разказа сесията като " доста градивна и позитивна ".

Миналата седмица Фон дер Лайен разгласи новия 27-членен състав на Комисията, което провокира смесени настроения - рецензия, хвалби и въпроси.

Напрежението е към предлагането да се сътвори сектор " Съхраняване на европейския ни метод на живот ", който ще обхване редица проблеми, в това число миграцията и сигурността. Фон дер Лайен дава ресора на Маргаритис Схинас от Гърция.

Фон дер Лайен не отговори на журналистически въпроси дали тя е сменила името на ресора след срещата през днешния ден. През предходната седмица президентът на Европейския парламент Давид Сасоли прикани Фон дер Лайен да обясни решението си.

Съставът на Комисията ще бъде гласуван от Европейския парламент на 23 октомври след серия чувания. Не е извънредно Екологичен потенциал да блокира номинации.

През идващите седмици законодателите могат да излязат с други въпроси. Срещу двама от номинираните еврокомисари към момента тече следствие, а претендентът на Унгария е свързван със противоречиви правосъдни промени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР