Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди,

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен не иска страните от Източна и Централна Европа да бъдат притискани

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че страните от Източна и Централна Европа не би трябвало да бъдат притискани, оповестява Българска национална телевизия. Според фон дер Лайен спазването на правилата на правовата страна е значимо, само че никой не е съвършен. Позицията й се приема като оттегляне от сегашната политика на Брюксел по отношение на Полша и Унгария, против които се водят процедури поради проблеми, свързани с върховенството на закона.

 

``
реклама

Пред " Зюддойче цайтунг " Урсула фон дер Лайен споделя, че разговорът сред Брюксел и страните от Централна и Източна Еврапа е доста изострен. Тя е на мнение, че измежду хората в тези страни надвива възприятието, че се подлага на критика цялото население, а не обособени дефицити в правосъдните им системи. Позицията на новия ръководител на Еврокомисията е, че финансови наказания против Полша или Унгария би трябвало да бъдат допустимо най-последната мярка.

Ако фон дер Лайен смекчи отношението на Брюксел съм Варшава и Будапеща, това ще бъде оттегляне от сегашната политика на комисията.

Вчера първият зам.-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс, който дава отговор за въпросите, свързани с правовата страна, съобщи, че не може да бъде част от комисията, която не слага върховенството на закона преди всичко.

Фон дер Лайен беше определена за ръководител на Еврокомисията във вторник и с гласовете на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост ". Тя се радва и на поддръжката на унгарския министър председател Виктор Орбан, който беше твърдо срещу това Тимерманс да оглави Еврокомисията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР