Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди,

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Не притискайте страните от Централна и Източна Европа

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че страните от Източна Европа не би трябвало да бъдат притискани, съобщи ДПА.

" В Централна и Източна Европа мнозина имат чувството, че не са напълно признати ", съобщи тя през вчерашния ден в изявление, представено от немския в. " Зюддойче цайтунг ". Финансови наказания ще бъдат налагани единствено като последна мярка, добави Фон дер Лайен, която скоро ще застане отпред на Еврокомисията, която е дала обещание да предприеме ограничения за поддържане на върховенството на закона.

Фон дер Лайен загатна също, че Италия може да получи отстъпки във връзка с бюджета си, заявявайки, че европейските правила имат огромна еластичност, която може да се употребява за поощряване на вложенията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новоизбраният ръководител на Европейска комисия прикани и към взаимност със страните, принудени да се сблъскват с казуса на миграцията, съобщи ТАСС. В изявление, оповестено във в. " Паис " тя акцентира, че Италия желае да реформира системата за предоставяне на леговище, планувана в съглашението от Дъблин. " Длъжна съм да призная, че ми е забавно по какъв начин е могло да бъде подписано толкоз неуместно съглашение ", добави тя.

" Разбирам, че страните, които са външни граници на Европейски Съюз не желаят да не престават да вземат решение сами проблемите на миграцията. Те заслужават нашата взаимност ", съобщи Фон дер Лайен. " Вече видяхме, че миграцията не е събитие, което ще изчезне ", предизвести тя. " Но в това време сме длъжни да търсим хуманни решения ".

Необходими са огромни вложения в Африка, с цел да намалее миграционния напън. Трябва да се води и битка с проведената престъпност, да се реформира съглашението от Дъблин и да се подсигурява, че Шенген ще може да оцелее, като по едно и също време това се пазят границите, добави Фон дер Лайен. " Спасяването на животи постоянно е наше обвързване, само че единствено то не взема решение главния въпрос ", акцентира тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР