Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди,

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен призова да не бъдат притискани страните от Източна Европа

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че страните от Източна Европа не би трябвало да бъдат притискани, съобщи ДПА.

,,В Централна и Източна Европа мнозина имат чувството, че не са напълно приети'', съобщи тя през вчерашния ден в изявление, представено от немския в. "Зюддойче цайтунг ". Финансови наказания ще бъдат налагани единствено като последна мярка, добави Фон дер Лайен, която скоро ще застане отпред на Еврокомисията, която е дала обещание да предприеме ограничения за поддържане на върховенството на закона.

Фон дер Лайен загатна също, че Италия може да получи отстъпки във връзка с бюджета си, заявявайки, че европейските правила имат огромна еластичност, която може да се употребява за поощряване на вложенията.

Новоизбраният ръководител на Европейска комисия прикани и към взаимност със страните, принудени да се сблъскват с казуса на миграцията, съобщи ТАСС. В изявление, оповестено във в. "Паис " тя акцентира, че Италия желае да реформира системата за предоставяне на леговище, планувана в съглашението от Дъблин. "Длъжна съм да призная, че ми е забавно по какъв начин е могло да бъде подписано толкоз неуместно съглашение ", добави тя.

"Разбирам, че страните, които са външни граници на Европейски Съюз не желаят да не престават да вземат решение сами проблемите на миграцията. Те заслужават нашата взаимност ", съобщи Фон дер Лайен. "Вече видяхме, че миграцията не е събитие, което ще изчезне ", предизвести тя. "Но в това време сме длъжни да търсим хуманни решения ".

Необходими са огромни вложения в Африка, с цел да намалее миграционния напън. Трябва да се води и битка с проведената престъпност, да се реформира съглашението от Дъблин и да се подсигурява, че Шенген ще може да оцелее, като по едно и също време това се пазят границите, добави Фон дер Лайен. "Спасяването на животи постоянно е наше обвързване, само че единствено то не взема решение главния въпрос ", акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР