Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Орбан ще търсят прагматично решение за миграцията

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се срещна с един от най-трудните водачи в Европа - унгарецът Виктор Орбан, който е на посещаване в Брюксел. Тя обаче дефинира като "добри " извършените диалози, заяви RTL.

Орбан поддържа преди време кандидатурата на новоизбрания ръководител на Европейска комисия, само че акцентира, че чака от нея да има по-примирителна позиция по отношение на Унгария и други страни в района, които постоянно се опълчват на позицията на болшинството на Европейски Съюз по въпроси като миграцията и екологичните стандарти. Фон дер Лайен обаче ясно съобщи, че стои зад предходната политика на Европейски Съюз.

В последна сметка двамата са се съгласили за нуждата от ново начало и прагматично решение по въпросите за миграцията. "Също по този начин обсъдихме конкурентоспособността и нуждата европейските институции да бъдат доближени още до страните членки. Върховенството на закона е от основно значение и се отнася за всички. Има потребност от мощен защитителен съюз ", написа фон дер Лайен в Туитър.

Миналата седмица Орбан съобщи, че Европейският съюз е направил "сериозни неточности " през последните пет години във връзка с миграцията и стопанската система. Европейската комисия трябвало да разреши на съвета на вътрешните министри на Европейски Съюз да взема решение въпросите, свързани с миграцията, като съпоставя ролята им с по този начин наречената Еврогрупа, финансовите министри на страните, употребяващи еврото.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР