Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е
Коментари Харесай

Начело на ЕК Фон дер Лайен ще живее там, където работи

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е решила да води съвсем аскетски живот, до момента в който е на този пост. За новата шефка на Европейска комисия се основават специфични условия да живее в централата на институцията в Брюксел. Това оповестяват разнообразни медии, като се базират на удостоверение от екипа на Фон дер Лайен.

Медии в Германия през вчерашния ден първи оповестиха, че по искане на Фон дер Лайен в централата на комисията се приготвя нещо като мини апартамент, където тя да може да нощува. Уточнява се, че 25 квадратни метра от етажа на постройката, обособен за ръководителя и неговия екип, ще бъдат устроени като студио със спалня и дребна кухня, предава Българска телеграфна агенция.

Говорители на Фон дер Лайен разясняват, че тя е имала сходни условия за живот и като министър на защитата на Германия. Това ù е разрешавало да работи и нощува през седмицата в министерството. Прекарвала е единствено почивните дни със фамилията си в почивните дни. По думите на представителите сходен метод икономисва от средствата за защита, защото постройката на Европейска комисия е под непрекъснато наблюдаване, а и ще ограничи времето, прекарвано от Фон дер Лайен в тапите на Брюксел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР