Новоизбраният кмет на София не трябваше да дава разрешение за

...
Новоизбраният кмет на София не трябваше да дава разрешение за
Коментари Харесай

Сачева: Терзиев трябваше да забрани провеждането на протеста в София

Новоизбраният кмет на София не трябваше да дава позволение за провеждането на митинга на футболните почитатели. Такова мнение изрази Деница Сачева от ГЕРБ. Според нея ескалацията на напрежението можеше да се предотврати.

„ Ние към този момент декларирахме нашата позиция, че за случилото се би трябвало да подаде оставка преди всичко управлението на Футболния съюз и по-късно спортният министър. Дадохме ниска оценка за това, което се случва в спортното министерство ”, добави тя.

„ Терзиев трябваше да направи по този начин, че този митинг да не сплотява всички тези агитки. И господин Борисов и госпожа Фандъкова, когато са били кметове, са забранявали демонстрации, в случай че има ясни индикации, че няма да бъдат мирни ”, сподели още Сачева.

По думите й ГЕРБ не толерира принуждение нито от страна на жителите, нито от страна на полицията. От партията не считат, че на този стадий Калин Стоянов би трябвало да подава оставка.

„ Когато приказваме за държавното управление, ясно и изрично желая да заявя още един път две доста значими неща, които непрестанно се пропущат. В това държавно управление ГЕРБ-СДС имат една единствена номинация – на Мария Габриел. Ние сме подкрепили това държавно управление не тъй като сме му дали заем на доверие, дали сме му време, в което да създадат съответни неща и да има резултати. Дали сме само и единствено време  18 месеца. Очакват се съответни
резултати. Когато виждаме, че държавното управление не реализира съответните резултати, постоянно ще подлагаме на критика ", разясни още Сачева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР