Новоизбраният кмет на Будапеща заяви, че победата му на проведените

...
Новоизбраният кмет на Будапеща заяви, че победата му на проведените
Коментари Харесай

Новоизбраният кмет на Будапеща: Победата над Орбан е еталон за успех

Новоизбраният кмет на Будапеща съобщи, че успеха му на извършените в неделя локални избори е пример за триумф против партия " Фидес " на унгарския министър председател Виктор Орбан, осведоми " Ройтерс ".

След поредност от девет изборни загуби от 2006 година опозицията се сплоти тази година и нанесе първия огромен удар върху ръководещите. Опозицията завоюва в столицата и други огромни градове. Управлението на Орбан обаче ще продължи минимум до 2022 година
 Голям удар за Орбан - опозицията в Унгария печели Будапеща
Голям удар за Орбан - опозицията в Унгария печели Будапеща

Както и 10 от 23-те най-големи града в страната

Опозицията би трябвало да остане обединена до тогава и да показа опция , прикани 44-годишният Гергей Карачон, демократичен социолог, който през днешния ден ще поеме ръководството на унгарската столица.

" Няма опция на съдействието. Всеки от опозицията счита това за еднопосочна улица. Нито един опозиционен гласоподавател няма да одобри разпад на единството ", сподели още той.

В опозицията вземат участие минимум половин дузина партии. Карачон признава, че алиансът му ще би трябвало да балансира върху опънато въже , само че успеха му е пример: обединяване, доста работа и канализиране на недоволството на гласоподавателите.

По думите му лишило е много време на опозицията да се приспособява към новите изборни действителности, които санкционират по-малките партии и награждават по-големите, само че опозицията е направила нужните промени, с цел да се приспособи.

Въпреки че възнамерява да остане съществена опозиционна фигура, като кмет Гергей Карачон съобщи, че първо ще се концентрира върху града и ще сътрудничи с националното държавно управление на Орбан , което също излезе с спогодителен звук след изборите.

Общините под контрола на опозицията не могат да бъдат употребявани като бастиони в политическата борба сред опозиционните партии и държавното управление, акцентира той и добави, че повече от 3 милиона от 10 милиона унгарци в този момент живеят в региони, следени от опозицията.

Ако тези общини покажат нов тип ръководство и това завоюва поддръжката на гласоподавателите, те могат да допринесат за триумф на идващите избори, добави новоизбраният кмет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР