Новоизбраният кмет на Атина Костас Бакоянис Опозиционната консервативна Нова демокрация

...
Новоизбраният кмет на Атина Костас Бакоянис Опозиционната консервативна Нова демокрация
Коментари Харесай

Какво означава убедителната победа на гръцките консерватори на местните избори

Новоизбраният кмет на Атина Костас Бакоянис

Опозиционната консервативна " Нова народна власт " означи още победи против ръководещата " Сириза " на локалните избори в Гърция в неделя. Това се случва преди предварителния парламентарен избор на 7 юли, което нарежда " Нова народна власт " като групировката с положителни шансове за спечелването им, предвижда АP.

Лявата " Сириза " на премиера Алексис Ципрас претърпя първата си огромна загуба от години от консерваторите на изборите за Европейски парламент предходната неделя, което накара Ципрас да свика предварителен избор на 7 юли. На втория тур на сегашните локални избори постовете кмет на Атина и губернатор на региона Атика бяха най-важните за продобиване, написа Reuters. Кандидатите на " Нова народна власт " получиха и двете позиции, което дава на консерваторите още един тласък преди парламентарния избор идващия месец. Освен това водачът им Кириакос Мицотакис даде обещание стратегия с орязване на налозите и привличане на вложения за по-бърз стопански напредък.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Затвърждаване на наклонността

Резултатите затвърдиха наклонността от първия тур на локалните избори и от изборите за Европейски парламент преди една седмица. При преброени 98% от бюлетините в този момент кметското място в Атина се печели от Костас Бакоянис от " Нова народна власт ", получил 65% от вота, или 30 пункта повече от най-близкия си противник. В региона Атика консерваторът Гиоргос Патулис победи губернатора от " Сириза ", взимайки 66% от гласовете.

На извършения избор за Европейски парламент разликата сред водещата " Нова народна власт " и " Сириза " бе с към 10 пункта. Същия ден консерваторите завоюваха и 5 от 6 района на първия тур на локалния избор. Според резултатите от тази неделя те получават още 6 от общо 13 района на втория тур.

Еволюцията на Ципрас

Ципрас пристигна на власт през 2015 година с стратегия против икономиите, само че беше заставен да се съгласи с мъчителна нова избавителна стратегия месеци по-късно. Страната излезе от прецизния контрол на кредиторите през август 2018 година

Миналия месец Ципрас показа данъчни съкращения и пенсионни надбавки, които до известна степен компенсираха някои от икономиите. Това стана тъкмо в навечерието на евровота и съгласно някои анализатори тези ограничения са предотвратили по-голямо изборно проваляне за " Сириза ".

Ципрас в този момент е изправен пред неразбираема изборна орис. " С времето той се трансформира в стопанин на обичайните партии, променяйки се и узрявайки в представител на реализма. До такава степен, че доста европейски водачи, измежду които и немският канцлер Меркел, която преди заплашваше да го изхвърли от еврозоната, в този момент го хвалят като приближен съдружник ", обобщава разбор на DW.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР