Новоизбраният испански евродепутат Карлес Пучдемон не е бил допуснат в

...
Новоизбраният испански евродепутат Карлес Пучдемон не е бил допуснат в
Коментари Харесай

ЕП отказва засега достъп на Пучдемон, въпреки че бе избран за евродепутат

Новоизбраният испански евродепутат Карлес Пучдемон не е бил позволен в Европейския парламент, оповестяват тази заран медии в Белгия.

Отбелязва се, че евродепутатите имат право на краткотраен едномесечен пропуск до първата сесия на Екологичен потенциал през юли. Когато през вчерашния ден отишъл да си вземе пропуща от Екологичен потенциал в Брюксел, Пучдемон минал инспекция за сигурност, само че бил догонен от защитата. Пучдемон научил, че не е в листата на охранителите за жителите с право на достъп до постройката, предава Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Уточнява се, че описът се изготвя по данни от страната, чиито жители са определени за евродепутати. Тъй като Испания не е подала името му към администрацията на Екологичен потенциал, чиновниците в институцията са решили да не го позволяват до постройката.

Медиите слагат въпроса дали гласоподавателите дефинират евродепутатите, или крайното решение остава на правосъдните инстанции. В случая испанското правораздаване, наредило задържането на Пучдемон, в случай че се върне в Испания, е в положение да ограничи новите му права на евродепутат.

Пучдемон избяга в Белгия през 2017 година около рецесията с опита за оповестяването на испанската област Каталуния за самостоятелна страна. Той е упрекнат за подстрекаване към нелегално допитване за отделянето на Каталуния от Испания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР