Новоизбраният гръцки премиер Кириакос Мицотакис положи клетва в понеделник пред

...
Новоизбраният гръцки премиер Кириакос Мицотакис положи клетва в понеделник пред
Коментари Харесай

Мицотакис положи клетва като премиер, започва да сглобява кабинет

Новоизбраният гръцки министър председател Кириакос Мицотакис постави клетва в понеделник пред президента Катерина Сакеларопулу и архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним, по-малко от 24 часа, откакто с.

Мицотакис пристигна пешком до постройката на президентския замък, държейки за ръка брачната половинка си Марева Мицотаки и последван от трите си деца - София, Дафни и Константинос.

В двореца го чакаха и сестрите му - Александра, Катерина и някогашния кмет на Атина Дора Бакояни. Там беше и сестрата на татко му - починалия гръцки министър председател Константинос Мицотакис, който също беше водач на " Нова народна власт " през 80-те и 90-те години на предишния век.

 Изборите в Гърция: Абсолютно болшинство на Изборите в Гърция: Абсолютно болшинство на " Нова народна власт " и 8 партии в Народното събрание

Непосредствено след клетвата Кириакос Мицотакис се насочи към прилежащата постройка, резиденцията " Максим ", в която се намира кабинетът на гръцкия министър председател, с цел да се срещне със служебния министър председател Йоанис Сармас, който да му съобщи поста.

Сармас му пожела " да служи по най-ефективния метод за общото богатство на гръцкия народ и да реализира най-ползотворни резултати за родината ".

" Благодаря Ви за положителните думи и за отличния метод, по който изпълнявахте отговорностите си. Останахте за няколко седмици, само че видяхте, че животът непрекъснато ни готви изненади и ръководството на страната е безкрайна работа ", отговори Мицотакис.

По-късно в понеделник се чака да бъде разгласен и съставът на новото държавно управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР