Новоизбраният главен прокурор Иван Гешев надмина всички досегашни в периода

...
Новоизбраният главен прокурор Иван Гешев надмина всички досегашни в периода
Коментари Харесай

Гешев да беше проблемът на държавата - с мед да го намажеш!

Новоизбраният основен прокурор Иван Гешев надмина всички досегашни в интервала на прехода по неприятен старт на мандата. Не знам дали ще го доизкара и по какъв начин ще носи този негативизъм, само че няма да му е елементарно. Както се "шегуват " форумите, при най-малката издънка по отношение на настойниците си, може да изгори в спор за паркомясто.

Да, всички негови прародители вдъхваха изначало повече доверие. Дори Филчев, за чието друго "аз " научихме след това. И никой НИЩО видимо не реализира в отбрана на правовия ред в страната, който си остава в пагубно положение без значение от прословутите 98 % неоправдателни присъди за битово-кокошкарски закононарушения. Напротив, грабежът продължава стремглаво, в това число битово-кокошкарския. Но преди всичко оня, който докара до "Кражбата на века ", за която властта мълчи оглушително.

Всички в прокуратурата, които поддържаха кандидатурата на Гешев, са наясно с ситуацията му. И със своето, което не им разрешава да създадат нещо друго. Същественото е, че след три десетилетия "преход ", както в правосъдната система, по този начин и в цялата държавна машина, няма звено, което да си разреши друго държание. Мнение - да, само че единствено в случай че това е част от схемата. Както сподели наскоро министър председателят Бойко Борисов, "наредил съм ги по този начин: "Америка за България ", Руската федерация, НАТО ".

Както знаем, Борисов в никакъв случай не се меси в работата на никого, с изключение на когато му споделя какво да прави, или просто го уволнява. Няма да има потребност от интервенция и по отношение на президента Румен Радев, чието опозиционно говорене е просто противоположната страна на една и съща монета, подмятана ловко за развлечение на електората. Всеки ще бяга от това допустимо най-законосъобразният и транспарантен избор на основен прокурор да му "се залепи " като петно върху костюма. А пък за Висш съдебен съвет, който гласоподава "по съвест " - още кариерни бонуси.

Иначе цялата пушилка е в действителност преекспонирана, тъй като това е ситуацията. Включително в Брюксел, който щял да ни вади от мониторинга, само че да остави там Румъния. Така го вършим - реализираме промяната с вървене на море в Гърция всеки вероятен уикенд. Пък тези с прехвалената им Кьовеши да висят с месеци по площадите. Щом митингите са рехави, за какво контрапротестите да не са искрено лумпенски?!

В обобщение отново по Борисов: "Това е като своя жена или собствен мъж – омръзне ти за миг, но след това си викаш: По-добро от това няма. Може нещо за миг да ти се види по-русо, по-хубаво, но по-късно леко, леко си се примъкваш у къщи и си мълчиш ". Така министър председателят отговори на въпроса има ли у ГЕРБ отмалялост.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР