Новоизбраният британски премиер Борис Джонсън понесе първото си изборно поражение,

...
Новоизбраният британски премиер Борис Джонсън понесе първото си изборно поражение,
Коментари Харесай

Борис Джонсън понесе първото си изборно поражение

Новоизбраният английски министър председател Борис Джонсън понесе първото си изборно проваляне, откакто Консервативната партия загуби частичните парламентарни избори в изборния окръг Брекон и Радноршър в Уелс. До тези частични избори се стигна, откакто депутатът от консервативната партия Крис Дейвис беше упрекнат в обявление на погрешни данни за разноските си и беше отзован от Народното събрание с петиция на локални гласоподаватели, заяви Ройтерс.

Кандидатката на Либерални демократи Джейн Додс победи Крис Дейвис с 13 826 гласа против 12 401. Така парламентарното болшинство на ръководещите консерватори беше сведено до единствено един глас, което усложнява тактиката на Джонсън за Брекзит.

Джейн Додс, която е представител на проевропейски настроените гласоподаватели, разгласи, че първата й работа като депутат ще бъде да откри Борис Джонсън, където и да се крие, и да му каже: "Престанете да си играете с бъдещето на нашите общности и незабавно изключете разновидността за Брекзит без договорка ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР