Новоизбраният бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва обеща да

...
Новоизбраният бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва обеща да
Коментари Харесай

Лула да Силва обеща икономически растеж и социална политика в Бразилия

Новоизбраният бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва даде обещание да сплоти разграничената страна в речта си, откакто победи досегашния президент Жаир Болсонаро на втория тур на президентския избор в неделя, съобщи БНР.

В първата си тирада като победител Лула показа, че противниците му са се пробвали да го погребат жив. Лула даде обещание да се върне към подтиквания от страната стопански напредък и обществената политика, които помогнаха на милиони хора да се измъкнат от бедността, когато той беше президент от 2003 до 2010 година

" Това не е моя победа, нито на Работническата партия, нито на партиите, които ме поддържаха в акцията. Това е победа на голямото демократично придвижване, което е освен това от политическите партии, самостоятелните ползи, идеологиите, с цел да победи демокрацията. На този исторически 30 октомври болшинството от бразилците ясно съобщи, че желае повече, а не по-малко народна власт. Че желаят повече, а не по-малко обществено приобщаване. Че желаят повече, а не по-малко благоприятни условия за всички. Те желаят повече, а не по-малко почитание и съгласие сред бразилците. Ако би трябвало да обобщим, те желаят повече независимост, тъждество и приятелство в нашата страна ", акцентира новоизбраният бразилски президент.

Инаугурацията на 77-годишния Лула е планувана за 1 януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР