Новоизбраният бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва няма да

...
Новоизбраният бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва няма да
Коментари Харесай

Бразилия: Лула няма да подкрепи политиката на Байдън, включително по отношение на Украйна

Новоизбраният бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва няма да поддържа интернационалния дневен ред на Вашингтон, в това число в Украйна. Гаранцията е в опита му от " съдействието " със Съединени американски щати.

Всички се радват, че Лула завоюва

Докато настоящият президент на Бразилия Жаир Болсонаро към момента не е признал провалянето си на изборите в неделя (загуби от Лула с 2 милиона гласа, печелейки 49%), водачите по света към този момент изпратиха своите поздравления на новоизбрания президент Хосе Инасио Лула да Силва (Лула).

Сред тях са водачите на Русия, Китай, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Съгласни сме, че обстановката, когато всички са удовлетворени от резултатите, е необичайност.

В Бразилия има консенсус във връзка с Русия

Ясно е за какво Москва е удовлетворена и поздравява незабавно. В четвъртък съветският президент Владимир Путин сподели, че „ те (Лула и Болсонаро) имат консенсус по отношение на връзките с Русия, макар сложната обстановка вътре в страната “.

" Бразилия е нашият най-съществен сътрудник в района и ще остане подобен. Ще създадем всичко допустимо за по-нататъшното развиване на тези връзки ", добави съветският президент на заключителната среща на Валдайския клуб.

Наистина БРИКС (който апропо беше учреден от Лула) работеше съвършено и при Болсонаро.

През февруари тогавашният водач на Бразилия посети Русия, с цел да договаря за вноса на торове, по-късно беседва непосредствено с Путин за вноса на дизелово гориво.

Болсонаро акцентира, че е взаимен с позицията на Русия в спора с Украйна и постоянно е поддържал неутралитет, като не е склонен със западните наказания и не е дал своя вот за антируски резолюции.

Победата на Лула дава обещание още по-голямо доближаване на Москва, имайки поради рецензиите на бразилеца към президента Володимир Зеленски. В изявление за Times Лула сподели, че „ той желае война “ и в случай че не искаше, „ щеше да се контракти “.

Съединени американски щати не се трансформират: Лула си спомня по какъв начин е скалъпено делото му

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, незабавно след оповестяването на резултатите, беседва с Лула по телефона, благодари за образцовите демократични избори и акцентира на съдействието по " зеления " дневен ред.

Но това не е главното. Основното е, че той би трябвало да откри поддръжка по украинския, китайския, иранския и венецуелския въпроси. И тук явно няма и няма да има нищо изключително позитивно за Съединени американски щати.

Лула знае, че неговият " корупционен " случай, който му попречи да се кандидатира за трети мандат през 2016 година, е съвършен образец за интервенция на Съединени американски щати във вътрешните работи на друга страна.

Случаят е изфабрикуван от Централно разузнавателно управление на САЩ и изпълнен от подкупения арбитър Серджо Моро. Лула беше упрекнат в непотизъм, обединение на партията с огромния бизнес и придобиване на персонално имение с корумпирани пари. Политикът беше наказан на 8 години затвор, - както към този момент е потвърдено - по скалъпени доказателства.

Неговият правоприемник от Работническата партия, Дилма Русеф, завоюва изборите през 2016 година, само че тя бързо беше отстранена посредством подслушване, упрекната, че поддържа изплащането на дотации на популацията посредством частни банки. Импийчмънтът на Дилма беше осъществен още веднъж посредством американски сътрудници за въздействие в Сената.

Проблемът беше, че Лула и Дилма насърчаваха самостоятелната интернационална политика, позволяваха си да се причисляват към Кастро, Чавес, Ортега, Моралес и посредством тях към Русия и Иран.

Това не може да се промени в този момент при Лула, тъй че Байдън няма да му бъде предан дълго време.

Лула се готви за " заличаване " от Съединени американски щати

Пенсионираният чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Джон Кириаку счита, че всички задгранични политици, които не поддържат дневния ред на Съединени американски щати, би трябвало да бъдат отстранени.

„ Това е в съгласие изпитание на най-важните хора в държавното управление на Съединени американски щати всъщност да конфигурират задгранични водачи, които им подхождат и които ще поддържат дневния ред на Съединени американски щати, и да отстраняват тези водачи, които не поддържат дневния ред на Съединени американски щати “, призна той в изявление за Diario Centro do Mundo.

За Бразилия, сподели той, е създадена стратегия за „ заличаване “, тъй че „ нещастният президент Лула се озова в пандиза, а президентът Дилма Русеф загуби репутацията си “.

Кириаку изяснява, че доктрината Монро към момента е принцип на американската външна политика.

" Виждаме този (регион) като наш заден двор. Нямаме потребност от руснаци тук, нямаме потребност от китайци тук, не желаеме никой различен. Политиката на разузнаването и външната политика в това отношение съвсем постоянно са координирани. Разбира се, Централно разузнавателно управление на САЩ работи поредно с всички партии, без значение дали са демократи или републиканци, нищо не се трансформира “, сподели той.

Рецептата за битка със Съединени американски щати: Обучете хората си и развийте стопанската система си

Кириаку дава рецепта за противопоставяне на Съединени американски щати, в случай че желаете Съединени американски щати „ да не се намесват във вашия бизнес “. Единственият метод да извършите това е да обучите хората си и да развиете стопанската система си.

" В противоположен случай ще получите американска интервенция и операция и Съединените щати ще дойдат с великански торби с пари, подкупвайки вашите висши чиновници и главно купувайки вашата външна политика. Единственият метод да спрете това е посредством обучение и икономическо развиване ", сподели той.

Все повече хора в Латинска Америка схващат това

Все повече хора в Латинска Америка схващат това. Оттук и появяването на Жаир Болсонаро, който ненадейно стана „ десен популист “ за Съединени американски щати, мексиканският водач Лопес Обрадор, аржентинският водач Алберто Фернандес (това, несъмнено, са „ леви популисти “).

Между другото, първата среща на Лула този понеделник беше обяд с Фернандес в хотел в Сао Пауло.

Когато Лула постави клетва през януари, Латинска Америка ще бъде ръководена най-вече от социалистически държавни управления в Чили, Аржентина, Перу, Боливия, Колумбия и Венецуела.

И по на север - в Хондурас, Салвадор, Никарагуа, Куба и Мексико. Техният категоричен знак е, че не са последователи на демократичния стопански модел, което значи, че ще мислят за увеличение на ролята на страната в стопанската система, в това число и в експортния бизнес. Тоест транснационалните компании няма да се усещат уютно и умерено, което значи, че ще се построява различен свят.

Това, при сегашните условия на колапса на световните вериги за доставки, ще даде късмет на Русия да разшири въздействието си в Латинска Америка. Особено поради незабавните потребности на района от гориво, зърно (между другото Бразилия внася напълно пшеница), торове.

Отношенията ще станат самостоятелни от „ крясъците от горната страна “. В последна сметка не доларовите хартийки хранят и топлят, а храната и енергийните запаси.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР