Новоизбраният американски президент Джо Байдън ще превърне борбата с коронавирусната

...
Новоизбраният американски президент Джо Байдън ще превърне борбата с коронавирусната
Коментари Харесай

Байдън: Борбата с Covid пандемията ще бъде основен приоритет!

Новоизбраният американски президент Джо Байдън ще трансформира битката с коронавирусната пандемия в собствен главен приоритет.

Екипът му разгласи първите стъпки в проекта му за преход и съобщи, че ще има повече проби и американците ще бъдат помолени да носят маски.

Днес се чака Байдън да разгласи 12-членна работна група за ковид.

Овладяване на пандемията, възобновяване на стопанската система, отбрана на равенството сред расите и ограничение на световното стопляне - това са целите, с които ще се оправят Джо Байдън и определената за вицепрезидент Камала Харис, откакто поемат ръководството през януари следващата година.

Очаква се също Байдън да причисли още веднъж страната към Парижкото съглашение за климата, както и да анулира решението за евакуиране от Световната здравна организация.

Все още следва обаче Доналд Тръмп да признае загубата си, което съгласно екипа му той не възнамерява да направи. Организирани са серия от манифестации в страната в поддръжка на идната правна борба за оборване на резултатите.

Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани съобщи, че " в този миг би било погрешно президентът да се признае за надвит ". Според него имало нарушавания минимум " в три или четири щата " и стотици хиляди гласове могат да бъдат приети за недействителни.

Междувременно международни водачи се обърнаха към Байдън и Харис с поздравления, измежду тях са ръководителят на Европейската комисия Урсула декор Дер Лайен, френският президент Еманюел Макрон, английският министър председател Борис Джонсън, немският канцлер Ангела Меркел, израелският министър председател Нетаняху и други.

Европейските борсови показатели отвориха с покачвания първите си сесии, откакто стана ясно, че демократът Байдън печели изборите. Инвеститорите се надяват той да смени курса в комерсиалните връзки с Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР