Новоизбраните общински съветници на ГЕРБ в София са гласували досегашният

...
Новоизбраните общински съветници на ГЕРБ в София са гласували досегашният
Коментари Харесай

ГЕРБ предложи Елен Герджиков отново да оглави общинския съвет в София

Новоизбраните общински съветници на ГЕРБ в София са дали своят вот досегашният ръководител на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков да поеме още веднъж този пост. Това разгласи Малина Едрева, която оглавява политическата група на обединението ГЕРБ-СДС в общината. Новият ръководител би трябвало да бъде определен с скрито гласоподаване на първото съвещание на СОС, което е планувано за 12 ноември.

Групата на ГЕРБ към този момент се е срещала – първо с представители на " Демократична България ", по-късно с Вътрешна македонска революционна организация. Едрева разгласи, че " срещите с Българска социалистическа партия не престават, както и с представителя на " Спаси София " в съвета – Борис Бонев ".

С 27 съветници ГЕРБ си обезпечава болшинство от 33 души в 61-местния общински парламент с избраниците от партиите, които поддържат и държавното управление - Вътрешна македонска революционна организация с 4 съветници и " Атака " - с 2. Въпреки това Едрева разгласи, че са набелязани ресорите, в които най-многобройната коалиция в съвета ще търси поддръжка от другите политически групи в СОС.

Тя профилира бъдещата работа с " Демократична България " в областта на дигитализацията и повишението на прозрачността в работата на общината и на съвета. " Превръщането на Витоша в най-големия парк на София, както и проблемите с чистотата на въздуха и превоза " също е решено да бъдат обща тематика на ГЕРБ с демократите.

С Вътрешна македонска революционна организация партньорството на ГЕРБ ще е най-много в региона на сигурността и на превоза. С общинския консултант на " Спаси София " Едрева уточни като общи тематики – транспортната инфраструктура и обслужване.

Подготвя се приемането на нов устав за работата на СОС, разгласи Елен Герджиков. Той акцентира, че към този момент е внедрена система, посредством която всички решения на СОС, дружно с поименното гласоподаване на съветниците да се качва в уеб страницата на общината.

В правенето на новия устав на СОС ще вземат участие представители на всички политически групи, изясни Николай Стойнев, общински консултант от ГЕРБ.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (461)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР