Новоизбраните депутати ще вземат 5145 лв. заплата, докато колегите им

...
Новоизбраните депутати ще вземат 5145 лв. заплата, докато колегите им
Коментари Харесай

Новите депутати с 5145 лв. заплата, президентът - с 10 290 лв.

Новоизбраните депутати ще вземат 5145 лева заплата, до момента в който сътрудниците им в предходния парламент получаваха по 4858 лева Това демонстрират сметките след последно оповестените от Национален статистически институт данни за междинната работна заплата в страната.



През предходните три месеца Румен Радев се е разписвал против главно месечно заплащане от 9716 лева, без въобще да се считат добавките за клас, с които несъмнено заплатата му е трансферирала 15 хиляди лева Сега към този момент ще получава съществена 10 290 лева

За да се пресметна възнаграждението на народния представител, се взема поради междинната заплата в публичния бранш за последния месец на предходното тримесечие и се съпоставя с последния месец на предходното. В случая разликата сред мартенските и юнските държавни заплати е тъкмо 5,9%.

Само за едно тримесечие междинното възнаграждение в бранш “Образование ” се е вдигнало с рекордните 16,2%, до момента в който междинното нарастване за страната е 7,8%.

Средната заплата в областта на образованието по последни данни е към този момент 1805 лева, т.е. с към 70% над най-ниските заплати, тези в хотелиерството и ресторантьорството. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР